Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vintage: Bier van 269 euro per flesje

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vintage: Bier van 269 euro per flesje

28 januari 2008 om 13:54

De Deense brouwerij Carlsberg pakt uit met een super exclusief maar ook eg duur biertje, genaamd Vintage. Een flesje Vintage gaat 2008 Deense kronen of omgerekend, 269 euro kosten. De prijs refereert aan het jaartal en voor dat geld koop je een flesje van 37,5 centiliter.

duur bier

 

Lees ook

De 'Vintage' is het eerste deel van een biertrilogie, meldt het Deense blad Ekstra Bladet. Volgens de krant is het biertje meteen ook het duurste van de wereld. Het brouwsel heeft een alcoholpercentage van 10,5 graden en er zullen in totaal zeshonderd flesjes gebrouwen worden waarvan er veertig besteld kunnen worden via het internet. "Elk flesje is ook een uniek kunstwerkje. Bier brouwen is immers een kunst en alleen de beste grondstoffen worden gebruikt", aldus Kenn Thomsen.

Bierkenner Ole Madsen heeft het gouden gerstennat nog niet geproefd maar hij weet zeker dat hij niet ontgoocheld zal worden. "Alleen al het drinken van zo'n exclusief bier wordt een fantastische belevenis. Ik kijk er echt naar uit om het te proeven." En dat is hij dit weekend van plan. Of het bier ook zijn geld waard is daar twijfelt hij niet aan. "Het bier is absoluut zijn geld waard, ook al ontkurkt men het flesje niet."

 

Cookie instellingen