Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vlierefluiter bier gebrouwen door Brand, Fortuna en ITGWO

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vlierefluiter bier gebrouwen door Brand, Fortuna en ITGWO

06 september 2022 om 11:32

Brand Bierbrouwerij, Fortuna Vlieland en het festival Into the Great Wide Open hebben samen een collab gebrouwen. Het bier heet Vlierefluiter en is gebrouwen met lokale producten van Vlieland.

Brouwers Bojan en Rob op Vlieland
Brouwmeester Rob Habets ruikt aan het Vlierfluiter bier
Brouwers Bojan en Rob bij de Fortuna Vlieland brouwerij

Bier geboren uit duurzaamheid

Vlierefluiter bier logo

Into the Great Wide Open en  Brand hebben samen de ambitie uitgesproken om een zo groen mogelijk festival te organiseren. Zonnepanelen, een waterrad elektrische trucks, transport per zeilboot, mierenzuur aggregaat maar ook... Een lokaal gebrouwen bier.

Aan Brouwmeester Rob Habets van de Brand Bierbrouwerij en Bojan Bajic van Fortuna Vlieland de mooie en eervolle taak om hier iets moois en smaakvols van te maken. En dat is gelukt, met veel plezier hebben de twee brouw- en bierliefhebbers elkaar geïnspireerd, van elkaar geleerd en zijn zij tot een mooi nieuw bier gekomen.

Lees ook

Over Vlierefluiter

Voor de festivalganger is flierefluiter een eretitel. En voor Into The Great Wide Open was Vlierefluiter afgelopen weekend het erebier! Bojan Bajic van brouwerij Fortuna Vlieland en Brand’s brouwmeester Rob Habets trokken lanterfantend en pierewaaiend over het eiland en struikelden over de smakelijkste vlierbloesem. Op naar de brouwketels verderop in het duin. Weken later zag een prachtig troebele New England India Pale Ale het levenslicht.

Deze New England IPA stroomde afgelopen weekend tijdens het festival Into the Great Wide Open bij elke bar uit de tap en het bier is binnenkort ook in het Brand Proeflokaal in Wijlre te proeven.

Brouwers Rob en Bojan ruiken en proeven

Cookie instellingen