Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Voedingscentrum strijdt tegen bierbuik

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Voedingscentrum strijdt tegen bierbuik

12 juni 2008 om 13:52

Het Voedingscentrum gaat de strijd aan met de bierbuik. Met zijn nieuwe campagne, speciaal gericht op bankhangende voetbalkijkende mannen, hopen ze mannen te motiveren de verleiding van bier, chips, snacks en barbecueworsten te weerstaan.

Voedingscentrum strijdt tegen bierbuik

Lees ook

Het is de eerste keer dat het Voedingscentrum specifiek mannen aanspreekt op hun gewicht. "We mikken niet op grote gedragsveranderingen", aldus woordvoerder Roy van der Ploeg. "Mannen zijn een moeilijke doelgroep en we moeten een lange adem hebben om iets te bereiken. Het probleem van overgewicht is bij mannen wel groter dan bij vrouwen. Van de mannen is 51 procent te zwaar, tegenover 40 procent van de vrouwen."

Het is lastig om hardnekkige gewoontes van mannen om te buigen, maar niet onmogelijk. Op verjaardagen wordt bijvoorbeeld ook steeds minder binnenskamers gerookt en het is inmiddels volstrekt normaal om als je de BOB bent alcohol af te slaan.

Met de nieuwe campagne 'Een sterke man zegt wel eens "nee" tegen verleidingen' daagt het Voedingscentrum mannen uit om hun eetpatroon eens kritisch te bekijken. "Naast simpele recepten met fruitshakes en maaltijdsalades laten we mannen ook zien dat er alternatieven zijn. Bijvoorbeeld een haring met uitjes in plaats van een bakje kibbeling met saus. Dat scheelt al gauw ruim 200 kilocalorieën. Of een broodje kroket in plaats van een patatje oorlog: een winst van ruim 300 kilocalorieën" , vertelt Van der Ploeg. "Lekkere alternatieven met minder calorieën zonder dat mannen het 'Ik ben toch geen konijn'-gevoel krijgen."

Voor een biertje bestaat eigenlijk geen goed alternatief, verzucht Van der Ploeg. "Maathouden is de enige gezonde keuze. Beperk de alcoholvoorraad in huis en wissel een pilsje af met water. Wint Oranje en worden het er toch een paar meer? Las een balansdag in, om de energiebalans te herstellen en niet ongemerkt aan te komen."

Cookie instellingen