Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Volwassen man wordt dronken zonder alcohol te drinken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Volwassen man wordt dronken zonder alcohol te drinken

24 oktober 2019 om 15:20

Je zou het haast niet geloven, maar het is echt zo. Een 46-jarige man uit Nederland werd dronken zonder maar een druppel alcohol te drinken. In 2011 kwamen symptomen als geheugenverlies, depressie en agressiviteit aan het licht.

Alcohol in het menselijk lichaam

Auto-Brewery Syndrome

In 2011 werd er niet duidelijk was en wat er nou aan de hand was met de man, tot nu. Wat blijkt, de man heeft last gehad van een auto-brewery syndrome. Dit syndroom houdt in dat je een in principe een brouwerij in je lichaam hebt. Wat bleek namelijk, de man zette koolhydraten om in alcohol, net als een brouwerij. Ben jij benieuwd naar het hele brouwproces

Lees ook

Onder invloed achter het stuur

De 46-jarige man werd aangehouden met drank op achter het stuur. De man ontkende in alle toonaarden, maar de alcoholtest gaf aan dat de man 11 glazen alcohol in zijn bloed had. Dit was voor de familie de aanleiding om toch een test te doen. Toen aan het licht kwam dat het misschien wel ging om het auto-brewery syndrome, moest de man voedsel eten met veel koolhydraten, daarna werd het alcoholniveau gemeten.  

Darmfermentatie 

Het onderzoek heeft uitgewezen dat de man het auto-brewery syndrome heeft. Een andere naam hiervoor is darmfermentatie. Deze aandoening komt weinig voor. De man was overigens kerngezond voordat hij de klachten kreeg en nam ook geen medicijnen. Na het stellen van diagnose heeft de man anti-schimmelmedicijn gekregen en mocht hij wekenlang geen koolhydraten eten. Dit heeft geholpen, hij is nu van de klachten af.