Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Voortbestaan PINT Bokbierfestival in gevaar?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Voortbestaan PINT Bokbierfestival in gevaar?

15 november 2013 om 10:30

Tijdens het PINT Bokbierfestival is een groot deel van de opbrengst gestolen uit de kluis van het festival. Het zou om zo'n 139.000 euro gaan.

logo pint bokbierfestival

Het PINT Bokbierfestival werd eind oktober voor de 36e keer gehouden in de Beurs van Berlage van Amsterdam. In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober is er geld uit de kluis gestolen, zo meldt het Parool. Er is zo'n 139.000 euro gestolen.

Lees ook

Directeur van de Beurs van Berlage, Marcel Schonenberg, bevestigt dat het geld is gestolen. "Ik ga niet ontkennen dat bij ons een bedrag is ontvreemd, dat het gaat om een substantieel bedrag en dat het geld in relatie stond tot het bokbierfestival." Er wordt gevreesd voor het voortbestaan van het festival.

De directie heeft aangifte gedaan van het gestolen geld. Doordat het om zo'n hoog bedrag gaat, zou het festival volgens een betrokkene failliet kunnen gaan.

Update: PINT Bokbierfestival op dit moment niet in gevaar

Rob Vos, voorzitter van stichting PINT Bokbierfestival, meldt dat de "zaak onder controle is". Volgens hem loopt het voortbestaan van het festival en de continuïteit van de stichting op dit moment geen gevaar.

Cookie instellingen