Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vrees voor bierfestival Bierwest in Amsterdam-West

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Vrees voor bierfestival bierwest in amsterdam west

Vrees voor bierfestival Bierwest in Amsterdam-West

15 april 2015 om 12:45

De gemeente Amsterdam vreest ’Project X-toestanden’ op het bierfestival  Bierwest op het Mercatorplein. Meer dan 19.000 hebben zich aangemeld.

Bierwest

BierWest

Het speciaalbierfestival BierWest vindt op zondag 17 mei tussen 12.00 en 22.00 uur op het Mercatorplein in West plaats. Het bierfestival biedt plaats voor lokaal gebrouwen bier, muziek en eten.

Op de facebookpagina van BierWest hebben meer dan 19.000 zich aangemeld voor het BierWest speciaalbierfestival op het Mercatorplein in Amsterdam-West. De gemeente Amsterdam is als de dood dat een gepland bierfestival in de stad uitdraait op een totale ravage. 

Veiligheid in het geding?

Het Mercatorplein in Amsterdam-West is nooit berekend op19.000 mensen en volgens de gemeente Amsterdam is de veiligheid van de bezoekers in het geding als er zoveel bezoekers naar BierWest komen. 

„We wisten dat speciaal bier enorm populair is geworden, maar we zijn wel een beetje overdonderd door het grote aantal belangstellenden. Anders waren we bij voorbaat wel uitgeweken naar een andere, grotere locatie”, vertelt evenementorganisator Nick de Vree, die samen met zijn compagnon bierfan Simon Leech BierWest organiseert. Ze hebben ook plannen voor een BierOost, BierZuid en BierNoord.

Entree BierWest

Vorige week kondigde het tweetal op Facebook aan dan maar entree te gaan heffen, voor €8,50 zou je toegang tot het festival krijgen, inclusief een bierglas en een consumptie. Maar ook deze maatregel lijkt niet de oplossing. Het Mercatorplein is immers een openbare plek met een drukke weg eromheen en een winkelgalerij waar je moeilijk een hek omheen kunt zetten. „We gaan vandaag met de gemeente en de politie in gesprek over een oplossing voor de te verwachten toestroom. Ik hoop dat we er met elkaar uit kunnen komen, want we willen natuurlijk niet dat het wordt afgeschoten”, aldus De Vree.

 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties