Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vrouwen in Amsterdam massaal aan het bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vrouwen in A'dam massaal aan het bier

23 augustus 2016 om 09:48

Ruim 65% van de bezoekers van een Amsterdams speciaalbier festival zijn vrouwen tussen de 25 en 35 jaar oud.

Een nieuw teken dat vrouwen steeds meer van bier gaan houden.

Meisje drinkt pilsje

De data komt van de speciaalbierfestivals in Amsterdam, genaamd BierWest en BierOost.

BierWest en BierOost

BierOost Glas Vorig jaar kwam bierfestival BierWest nog flink in het nieuws vanwege het feit dat er ruim 24.000 aanwezigen op Facebook hadden aangegeven interesse te hebben in het drinken van speciaalbier op het Mercatorplein in Amsterdam West.

Dit werd uiteindelijk in overleg met de gemeente en politie verplaatst naar het Erasmuspark wat een betere plek leek voor een grote menigte bierliefhebbers. Een dag gevuld met keuze uit lokale bieren en heerlijk eten met op de achtergrond verschillende live artiesten, resulteerde uiteindelijk in een mooie en gemoedelijke dag.

Een tweede editie kon niet uitblijven, zo was er 20 mei jl. ook een Oost editie, genaamd BierOost. Ruim 3.000, met name Amsterdamse bezoekers, hadden hier de keuze uit meer dan 100 verschillende speciaalbieren uit binnen- en buitenland.

Bierfestival dit jaar

Ook dit jaar vindt BierWest weer plaats. Dit keer in het recent vernieuwde Rembrandtpark vlakbij het Mercatorplein in Amsterdam West. De organisatoren zijn niet uit op het enorm laten groeien van de aantallen, ze willen het vooral knus en gezellig houden.

Lees ook

Wel is ervoor gekozen om dit jaar een dag voor de familie in te lassen. Waar zaterdag 24 september als de 'festival editie’ wordt gecommuniceerd (18+), is zondag 25 september de 'familie editie’, waar kinderen onder de 18 jaar gratis toegang krijgen. Het concept blijft hetzelfde; veel keuze uit speciaalbier, heerlijk en goed eten en gedurende de twee dagen een mix van live artiesten en soulvolle dj’s die ervoor zorgen dat je voorlopig niet naar huis hoeft.

Veel vrouwen aan het bier

Vrouwen drinken bier Ook voor de tweede editie van BierWest merken de organisatoren dat het gros van hun publiek vrouw is, met name door de statistieken in hun ticketsales en verschillende enquêtes die ze hebben verspreid.

“We vinden dit te gek natuurlijk, we hebben dit concept 2 jaar geleden bedacht om een bredere doelgroep bekend te maken met de prachtige speciaalbieren die er naast een simpel pilsje te verkrijgen zijn. Als je dan bijna 70% vrouwen rond ziet lopen op je festival is dat alleen maar fantastisch om te zien.”

BierWest zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 24 en zondag 25 september in het Rembrandpark in Amsterdam West. De tickets inclusief je eigen BierWest glas voor de zaterdag zijn bijna uitverkocht, voor de zondag zijn enkel de early birds al uitverkocht. Vanaf €7,- koop je je eigen ticketbewijs inclusief eigen glas al voor dit speciaalbier festival.

Cookie instellingen