Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vrouwen kunnen geen maat houden bij drinken van alcohol

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vrouwen kunnen geen maat houden met alcohol

04 januari 2010 om 11:27

Vrouwen die thuis drinken krijgen meer alcohol binnen dan ze denken, omdat ze niet goed kunnen inschatten hoeveel ze inschenken. Dat is gebleken uit onderzoek van de Britse regering.

Vrouwen kunnen geen maat houden bij drinken van alcohol

Uit de studie bleek dat vrouwen slechter zijn dan mannen in het beoordelen van de hoeveelheid drank die ze veilig kunnen drinken. Mannen zijn daarentegen erger als het specifiek om sterke dranken gaat. Dat beweren onderzoekers donderdag tegenover de Daily Mail.

Een testpannel werd voor de studie gevraagd een glas alcohol van 25ml in te schenken. Daarbij bleek dat gemiddeld 38ml werd ingeschonken, wat opliep tot 182ml.

Lees ook

Het onderzoek, uitgevoerd uit naam van de regeringscampagne Know Your Limits, ontdekte verder dat mensen die thuis sterke drank drinken zichzelf meer dan het dubbele geven dan wat ze zouden krijgen in een café.

Dokter Carol Cooper over de uitkomst van het onderzoek: "Deze experimenten laten zien dat te veel mensen niet weten hoeveel ze drinken, wat verontrustend is omdat alcohol elk orgaan van het lichaam aantast. Mensen die regelmatig meer drinken dan aanbevolen is, hebben meer kans op risico’s zoals hartklachten en veel soorten van kanker."

Zo net voor Oud & Nieuw kan de Britse minister voor Volksgezondheid, Gillian Merron, het ook niet laten. "Veel mensen genieten tijdens dit soort feesten van een drankje, maar het risico bestaat dat zaken uit de hand lopen", vindt hij. "Het is een goed moment om na te denken over je drinkgedrag." 

Ach ja, kunnen we weer goede voornemens maken...

 

Cookie instellingen