Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vrouwen toosten op bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vrouwen toosten op bier

15 mei 2012 om 16:04

Alle vrouwen van Nederland zijn uitgenodigd om bij Brouwerij De Prael in Amsterdam a.s. donderdag om 16:00 een biertje te drinken.

Vrouw met een biertje

Lees ook

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier heeft biervrouw Fiona de Lange alle vrouwen van Nederland uitgenodigd om bij Brouwerij De Prael in Amsterdam om 16.00 uur van haar één bier te komen drinken. De toost maakt zichtbaar dat veel vrouwen vandaag de dag bier drinken. 

Fiona de Lange: “Ruim 30% van de vrouwen drinkt bier. In een teruglopende pilsmarkt is de vrouw dus een belangrijke doelgroep voor bierbrouwers. En dan niet voor het drinken van zoete bieren, want daar gaat ’t echt fout. Met bierenvrouw.nl organiseer ik onafhankelijke bierevenementen voor vrouwen om hen kennis te laten maken met bier. Tegelijkertijd wordt een kwalitatief onderzoek gehouden naar de smaakvoorkeur van vrouwen. Inmiddels is data beschikbaar van circa 350 vrouwen waaruit blijkt dat er geen één type smaak specifiek voor vrouwen is. Keer op keer wordt dit bevestigd. Net als bij koffie is het belangrijk dat brouwers stoppen met de man/vrouw-benadering en de focus leggen op het product en de verschillende smaken. Daar ligt het onderscheid. Niet bij de man of vrouw! Met een biertoost met verschillende vrouwen uit heel Nederland maken we graag dit statement tijdens de Week van het Nederlandse Bier!” 

Cookie instellingen