Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Warsteiner drinken, hoe heurt het eigenlijk? | Bieretiquette

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Warsteiner drinken, hoe heurt het eigenlijk?

29 september 2020 om 12:58

Warsteiner presenteert dit najaar limited edition Bieretiquette flessen aan Nederland. Etiquette expert Jort Kelder laat zien hoe je Warsteiner bier heurt te drinken.

Jort Kelder achter een tafeltje met een glas Warsteiner voor zich
Drie flesjes Warsteiner op een rij met nieuwe bieretiquette bieretiketten
Negen flesjes Warsteiner op een rij met nieuwe bieretiquette bieretiketten

Warsteiner bieretiquette

Warsteiner drinken. Hoe heurt het eigenlijk? Samen met etiquette expert Jort Kelder presenteert Warsteiner dit najaar limited edition Bieretiquette flessen aan Nederland. Duitsers gaan nou eenmaal anders met bier om. Serieuzer en nauwkeuriger en dat maakt Warsteiner nu zo Serious About Beer.

In de recent geïntroduceerde nieuwe gouden kratten zijn tijdelijk flessen te vinden met biertetiketten, oftewel buiklabels, waarop een Bieretiquette wordt uitgelicht. In totaal worden er 11 verschillende varianten uitgebracht.

11 flesjes Warsteiner op een rij met bieretiketten over bieretiquette

Fles to impress

Met de Bieretiquette campagne haakt Warsteiner in op de honger naar bierkennis van de consument. Op het gebied van speciaalbier wordt de consument steeds meer bijgebracht. De Bieretiquette flessen zijn een leuke verzameling van weetjes voor iedereen die juist de passie voor de pilsener categorie deelt. Daarnaast dienen ze als een collectors item voor fans.

Alhoewel de Warsteiner brouwerij haar biercultuur heel serieus neemt, presenteert ze de Bieretiquette op een luchtige en toegankelijke manier. En als er iemand weet “hoe het heurt”, dan is het de heer Kelder wel. In de bijbehorende online video reeks vat hij perfectie bij de (schuim)kraag en bewijst hij dat Warsteiner toch ook wel übercool kan zijn. De bieretiketten dagen je uit om je te gedragen als Pietje Genau, net zoals de Warsteiner brouwers.

Lees ook

Perfecte Warsteiner schuimkraag

In de eerste les legt Jort Kelder ons uit hoe een perfecte Warsteiner schuimkraag heurt te zijn.

Druppels vangen

In de tweede les legt Jort ons uit dat de druppels die na het schenken naar beneden glijden dienen te worden opgevangen. Hoe heurt het eigenlijk? 

Koel bier

In de derde les van Jort Kelder over bieretiquette laat hij ons weten op welke temperatuur je Warsteiner Pils heurt te zijn. 

Verkrijgbaarheid

De bieretiketten zijn vanaf begin oktober te vinden in de nieuwe gouden kratten.

Cookie instellingen