Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Warsteiner sluit strategisch partnership met Ierse brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Warsteiner sluit strategisch partnership met Rye River Brewing Company

14 december 2022 om 09:58

Warsteiner is een strategische samenwerking aangegaan met de Rye River Brewing Company uit Ierland. De Duitse brouwerij heeft een minderheidsbelang in de Ierse brouwerij verworven.

Eigenaar Warsteiner Gruppe Catharina Cramer met eigenaar Rye River Tom Cronin
Warsteiner logo
Warsteiner

Warsteiner x Rye River Brewing Company

Rye River Brewing Company logo Een partnerschap met een mooie toekomst: medio november verwierf de Warsteiner Group een belang in de Rye River Brewing Company. De Ierse ambachtelijke brouwerij is gevestigd in Celbridge, een buitenwijk van Dublin en werd in oktober 2013 opgericht door Tom Cronin. De craft brouwerij produceert een breed scala aan bieren en heeft meerdere onderscheidingen ontvangen.

Nadruk op kwaliteit

Net als Warsteiner is de Rye River Brewing Company een bedrijf dat wordt gerund door de eigenaar. Een ander ding dat deze twee bedrijven met elkaar verbindt, is de sterke nadruk op kwaliteit. Dat was een sleutelfactor in de beslissing om de krachten te bundelen. Catharina Kramer, eigenaar van de Warsteiner Group: “Onze gedeelde waarden en overtuigingen zijn erg belangrijk voor ons en beide partijen zijn geïnteresseerd in een langdurige samenwerking. Onze bedrijven geloven in familiebedrijven, teamwerk en liefde voor hun regio en beiden zijn gepassioneerd door hun vak.”

Langdurige samenwerking

Eigenaar Warsteiner Gruppe Catharina Cramer met eigenaar Rye River Tom Cronin Onze verwerving van een strategisch belang in de Rye River Brewing Company is in overeenstemming met onze gedeelde langetermijndoelen. Dit omvat ook de internationale marketing van ons portfolio - onze producten worden nu bijvoorbeeld in Ierland verkocht - en de productiecapaciteit in de brouwerij van Celbridge wordt uitgebreid”, zegt Helmut Hörz, CEO & CFO en voorzitter van de directie van de Warsteiner Group. “Tegelijkertijd stelt deze alliantie ons in staat om ons assortiment voor de detailhandel en de horeca verder uit te breiden. Deze stap helpt ons om het doel te bereiken om aan het volledige spectrum van de smaak van de consument te kunnen voldoen.”

Lees ook

Tom Cronin, oprichter en CEO van de Rye River Brewing Company, deelt deze mening: “De steun van Warsteiner biedt ons de kans om onze focus op Europese en internationale markten te vergroten en om te voldoen aan de groeiende vraag naar specialiteiten zoals stout, lager, Irish ale, en IPA buiten Ierland.”

Om ervoor te zorgen dat beide bedrijven nauw kunnen samenwerken op het gebied van al hun acties en doelen, is Helmut Hörz toegetreden tot de 'Board of Directors' bij de Ierse brouwerij. 

Over Rye River Brewing Co.

The Rye River Brewing Company is de grootste onafhankelijke ambachtelijke brouwerij van Ierland. Binnen een paar jaar hebben de bieren die er worden gebrouwen internationaal een uitstekende reputatie opgebouwd. Talrijke prijzen en awards, zoals de titel van ‘meest gedecoreerde brouwerij’ op de World Beer Awards 2020, 2021 en 2022, draag dit uit. Het bedrijf werd in oktober 2013 opgericht door Tom Cronin, en het blijft een tot op de dag van vandaag een door de eigenaar gerund bedrijf. De brouwer heeft zijn hoofdkantoor in Celbridge, een voorstad van Dublin. In In november 2022 verwierf de Warsteiner Group een minderheidsbelang in de Rye River Brewing Company, waar meer dan 60 mensen werken.

Cookie instellingen