Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wat betekent het regeerakkoord voor de bierdrinker?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wat betekent het regeerakkoord voor de bierdrinker?

30 oktober 2012 om 10:29

Gisteren hebben Mark Rutte en Diederik Samson het regeerakkoord gepresenteerd. Maar wat houdt dit akkoord in voor de bierdrinker?

regeerakkoord

Vanaf 18 jaar

De coalitie wil dat jongeren pas alcohol kunnen kopen vanaf hun 18de levensjaar.  De reden voor het verhogen van de minimum leeftijd voor het kopen van alcohol is volgens de coalitie dat het gebruik van te veel alcohol "tot grote schade leidt".

Lees ook

De verhoging zal goed gehandhaafd worden en samengaan met voorlichting over het gebruik van alcohol. Het voorstel haalde eerder in de Eerste en Tweede kamer al een meerderheid. Dus bierdrinken als 16 jarige is er binnenkort waarschijnlijk niet meer bij.

Accijnsverhoging

Per 2014 wordt de accijns op bier, wijn, port en sherry verhoogd met ongeveer 14%. Deze accijnsverhoging komt nog bovenop de eerder geplande accijnsverhoging van 10% op bier per 2013.

Het drinken van bier wordt de komende jaren dus een stuk duurder. Zo wordt de accijns op een kratje Heineken in 2013 verhoogd van €2,35 naar €2,65. Een kratje kost dus toch weer €0,30 meer. Wil je toch nog goedkoop bier blijven drinken? Neem dan snel een kijkje bij de bieraanbiedingen!

Cookie instellingen