Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

We drinken het liefst bier uit een glas

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

We drinken het liefst bier uit een glas

19 november 2008 om 13:33

Nederlanders drinken hun biertje het liefst uit een glas. Een flesje of blikje wordt steeds minder populair, blijkt uit onderzoek van het Centraal Brouwerij Kantoor.

We drinken het liefst bier uit een glas

Lees ook

Het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK) heeft voor de vierde keer het Nationaal Bieronderzoek gehouden. En hieruit blijkt o.a. dat het favoriete bier van de Nederlander gewoon 'pils' (74%) is, gevolgd door 'witbier' (29%) en 'overig speciaal bier' (26%).

De meeste bierdrinkers kopen een heel krat bier, gevolgd door een sixpackje flesjes. Zie ook onderstaande grafiek.





Vooral het flesje heeft aan populariteit ingeboet. Dronk in 2007 nog 37 procent van de bierliefhebbers bier uit een flesje, dit jaar is dat teruggelopen tot een kwart (25 procent). Zie ook de poll die wij een tijdje terug hierover hebben gehouden.

Bier dat in huis wordt geconsumeerd, wordt meestal gekocht door de man (64 procent). Sinds 2005 emancipeerde de vrouw op dat gebied en ging het percentage vrouwen dat bier haalde omhoog van 26 procent naar 41 procent, dit jaar liep dat licht terug tot 36 procent. De meeste vrouwen zijn dan ook al tevreden als ze een tot zes flesjes of blikjes gerstenat in huis hebben, de meeste mannen zijn er pas gerust op als ze een krat of een tray hebben staan :)

Tenslotte vroeg het CBK van wie bierdrinkers hun eerste pilsje kregen aangeboden. In de meest gevallen was dat door de ouders (37 procent), op de voet gevolgd door vrienden (30 procent). Een kwart nam zelf het initiatief.

Cookie instellingen