Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

We drinken steeds minder bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

We drinken steeds minder bier

15 november 2007 om 09:36

Uit cijfers van het CBS blijkt dat er in 2006 1,3 miljard liter bier is gedronken, dit is ongeveer 95 liter bier per persoon per jaar.

We drinken steeds minder bier

Lees ook

Ondanks de daling zijn er twee positieve feiten: ten eerste blijft bier met afstand de meest gedronken alcoholische drank van ons land. De consumptie van andere alcoholische dranken bleef in 2006 vrijwel gelijk aan het voorgaande jaar. In 2006 werd per Nederlander van 16 jaar en ouder gemiddeld 26,7 liter wijn en 1,6 liter gedistilleerd gedronken.


Gemiddeld aantal liter bier per persoon

In 2006 kwam de afzet van bier op de Nederlandse markt uit op bijna 1,3 miljard liter. Dit staat dit gelijk aan ruim 95 liter bier per Nederlander van 16 jaar en ouder, oftewel ruim 1 glas bier per dag. De industrie doet er van alles aan om het tij van dalende bierconsumptie te keren. Zo is het aanbod van bier steeds gevarieerder geworden. Daarnaast is enkele jaren geleden de thuistap met veel succes geïntroduceerd .

Het tweede positieve feit is dat we steeds meer brouwen en exporteren, wat weer goed is voor onze economie.

Gebrouwen bier in miljard liters

In 2006 hebben Nederlandse bierbrouwerijen bijna 2,7 miljard liter bier geproduceerd. Sinds 1996 hebben de bierbrouwers hun productie met bijna 20 procent verhoogd. Het grootste deel van dit bier is bedoeld voor de export.

In 2006 werd twee derde (1,8 miljard liter) van het in Nederland gebrouwen bier geëxporteerd. Daarmee is de export in tien jaar tijd met ruim de helft toegenomen. Nederland was in 2006, na Duitsland, de grootste bierexporteur van Europa. Nagenoeg de helft van de Nederlandse bieruitvoer was bestemd voor de Verenigde Staten.

Bron: CBS.nl

Cookie instellingen