Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Week van het Nederlandse Bier 2022 | Biercultuur in NL

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Week van het Nederlandse Bier 2022 staat voor de deur

16 mei 2022 om 16:33

De Week van het Nederlandse Bier 2022 staat voor de deur. De week wordt geopend met een bierfestival in Den Haag en zal eindigen met de Open Brouwerij Dagen.

Week van het Nederlandse bier 2022 bijna van start
Verschillende bieren uitgeschonken in bierglazen
Nederlands Bierproeffestival

Nederlandse biercultuur

Van 19 mei tot en met 29 mei 2022 staat de Nederlandse biercultuur centraal en vinden allerlei activiteiten plaats zoals masterclasses, brouwerijbezoeken, quizzen en proeverijen. De week gaat van start met het Nederlands Bierproeffestival. Bezoek voor meer informatie de website van de Week van het Nederlandse Bier Week van het Nederlandse bier logo

Nederlands Bierproeffestival

De Week van het Nederlandse Bier wordt traditioneel geopend met het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag. Er zullen dit jaar bijna 50 Nederlandse brouwerijen aanwezig zijn die zo' n 250 verschillende bieren zullen laten proeven. Nog nooit namen zoveel brouwerijen, afkomstig uit bijna heel Nederland, deel aan het festival. Iedereen heeft er duidelijk weer zin in. Voor de sessie van donderdagavond en zaterdagmiddag krijg je tot 50% korting op je tickets met de kortingscode: NED1G7CO30V. 

Lees ook

Bestel je ticket met korting -

Activiteiten, masterclasses en meer

Gedurende de Week van het Nederlandse Bier worden er verschillende activiteiten in het thema bier georganiseerd. Neem bijvoorbeeld deel aan de masterclass 'Smaakcomponenten in bier' in Groningen, maak een wandeltocht naar Brouwerij de Hemel in Nijmegen of ontdek verschillende Zeeuwse bieren tijdens een bierproeverij. Bekijk de verschillende activiteiten die er worden gehouden op de website van 'De Week' en neem deel aan een leuke bieractiviteit. 

Open Brouwerij Dagen

De Week van het Nederlandse Bier wordt traditioneel afgesloten met de Open Brouwerij Dagen vanaf Hemelvaartsdag t/m 29 mei. Tijdens die dagen openen overal in Nederland brouwerijen hun deuren om mensen kennis te laten maken met het prachtige ambacht van bierbrouwen en om hen daar ook van te laten genieten. Bezoek bijvoorbeeld de open dag bij Jonge Beer Brouwerij in Hoogeveen of ga naar Oss voor een bezoek aan de Muifelbrouwerij.

Muifelbrouwerij binnen

Cookie instellingen