Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Weer bier verkoop bij tankstations

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Weer bier verkoop bij tankstations

20 oktober 2011 om 11:19

Een aantal tankstations gaan vanaf november weer bier en andere alcoholische dranken verkopen, ook al is dit niet toegestaan.

bier

heineken bier bij tanstationMet de verkoop van bier en andere alcoholische dranken willen de pomphouders een proefproces ontlokken, omdat ze genoeg hebben van het verbod op de verkoop van alcoholhoudende drank dat elf jaar geleden werd ingesteld.

Op tenminste vijf locaties in het land worden de schappen volgende maand bevoorraad met bier en witte en rode wijn. Beta, de belangenvereniging van tankstationhouders, verwacht dat de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit direct zal ingrijpen en boetes zal uitdelen. „We gaan door tot het Europese Hof en laten ons niet uit het veld slaan. Zodra de schappen zijn leeggehaald, vullen wij ze weer aan”, zegt voorzitter Ewout Klok.

Volgens de heer Klok is het oneerlijk dat het in wegrestaurants en in het buitenland wel mag. "Als je in de auto stapt en eet bij een wegrestaurant dan kun je daar alcohol bij krijgen. En daar kun je niet anders komen dan met de auto. Het is krom dat het daar wel kan en bij een tankstation niet.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties