Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wereldrecord bier proeven verbroken in Arnhem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wereldrecord bier proeven verbroken in Arnhem

01 september 2014 om 11:01

Afgelopen vrijdag heeft de stad Arnhem het wereldrecord bier proeven verbroken. Maar liefst 392 mensen hebben meegedaan aan de enorme bierproeverij om zo het Guinness World Record in handen te krijgen.

Arnhem verbreekt wereldrecord bier proeven

Arnhem heeft Guinness World Record Beer Tasting in handen

Vrijdag 29 augustus heeft de stad Arnhem het wereldrecord bier proeven verbroken. Op de proeverij konden de deelnemers genieten van vier trappistenbieren. De recordpoging telde in totaal 392 enthousiaste bierproevers.

Niet zonder slag of stoot

Het verbreken van het bestaande Engelse record: 322 bierproevers, ging niet zonder slag of stoot. Twee dagen voor de recordpoging haakte de bierleverancier af omdat Guinness geen reclame toestond. Ook was er een tekort aan bierliefhebbers. Vrijdagochtend waren er nog maar 300 kaarten verkocht.

Lees ook

Extra proevers ronselen

Omdat de organisatoren koste wat kost het record in handen wilden krijgen, mocht iedereen die een kaartje had gekocht gratis iemand meenemen. Maar ook deze actie was niet voldoende. Dus werden er op het laatste nippertje extra mensen van de straat en uit omliggende kantoren geplukt.

Speciaal jurylid

Pravin Patel, het officiële jurylid van Guinness die was overgevlogen vanuit Engeland, was zeer tevreden. "Wolter de Bes en Sander Wind, de organisatoren, hebben het heel goed gedaan. Even leken er te weinig deelnemers, maar ze waren erg goed in ronselen."

Andere bier-records

Kijk hier het filmpje van Steven Petrosino, de snelste bierdrinker ooit! Hij vestigde het wereldrecord snel bier drinken in 1977 behaald door één liter bier in 1,3 seconden op te drinken! Een ander bizar bierrecord is in handen van de Chinees Li Guiwen. Hij reed met zijn auto 60 meter over bierflesjes.