Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Westvleteren, het beste bier ter wereld binnenkort gewoon te koop in de supermarkt?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Westvleteren binnenkort in supermarkt?

29 oktober 2010 om 17:11

Westvleteren bier is in 2005 uitgeroepen tot het beste bier ter wereld. Het trappistenbier is zeer moeilijk verkrijgbaar, maar wellicht dat het binnenkort, gewoon, in de Belgische supermarkt Colruyt te koop zal zijn.

Westvleteren, het beste bier ter wereld binnenkort gewoon te koop in de supermarkt?
Westvleteren 12 flesje met etiket sinds augustus 2022
Sint Sixtus Abdij in Westvleteren, België

Het Belgische Westvleteren Abt 12 (10,2%) werd in juli 2005 door Ratebeer.com tot beste bier ter wereld verkozen. Als je denkt dat iedereen in juli en augustus 2005 Westvleteren aan het drinken was, dan heb je het goed mis! Westvleteren was en is namelijk zeer moeilijk verkrijgbaar. In principe brouwt de Abdij een beperkt aantal hectoliter per jaar (4.700 à 4.750 hectoliter oftewel 60.000 kratten van 24 flesjes) en wordt de gewone commerciële markt vermeden. Dit is veels te weinig, want de vraag naar dit speciaal bier is veel groter. Elk dag staat er dan ook een rij voor de abdij die dit heerlijke, maar wel dure (op Ebay staan flesjes Westvleteren voor €46 te koop) bier willen kopen.

Lees ook

Op dit moment wordt de abdij verbouwd en de kosten van deze verbouwing zijn een stuk hoger dan door de paters werd geraamd. Daarom denken de paters eraan om hun trappistenbier (tijdelijk) via de Belgische supermarkt Colruyt te gaan verkopen en zo meer geld te krijgen voor de verbouwing.

Wij hebben nog nooit een Westvleteren gedronken (schaam schaam), dus mocht iemand een flesje over hebben...

 

krat westvleteren

Cookie instellingen