Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Westvleteren verslagen door Triest Indian Pale Ale

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Westvleteren verslagen door Triest Indian Pale Ale

19 februari 2013 om 15:39

Triest IPA, een vrij onbekend bier uit het Belgische Kapelle-op-den-Bos, heeft op het Brugse Bierfestival de Bier Award toegekend gekregen van een duizendtal bierkenners uit veertig verschillende landen. Het bier eindigde boven het alom geroemde Westvleteren XII, dat onlangs nog is uitgeroepen tot het beste bier ter wereld.

Mark Struyf Triest IPA
Triest Indian Pale Ale
Fort Lapin Quadrupel

Westvleteren XII, onlangs weer uitgeroepen tot beste bier ter wereld, is op het Brugse Bierfestival verslagen door een vrij onbekend bier: Triest Indian Pale Ale.

Top Drie

Door op hun drie favoriete bieren te stemmen bepaalden de bierproevers het podium. De Indian Pale Ale van de Belgische Brouwerij den Triest behaalde de eerste plaats, gevolgd door het beste biertje van de wereld; Westvleteren XII. Fort Lapin Quadrupel eindigde als nummer drie. 

Erkenning

Het Belgische bier is door ongeveer 13.000 bierliefhebbers verkozen tot nummer één. "Deze erkenning maakt mij echt blij, omdat het een beoordeling is door kenners uit de hele wereld. Het feit dat mijn bier gekeurd en goed bevonden werd door zoveel man, betekent veel voor mij" aldus Triest-brouwer Marc Struyf.

Lees ook

Indian Pale Ale

De naam van het winnende biertje verwijst naar het hoppige bier dat de Engelse troepen in India te drinken kregen. Om de houdbaarheid te verhogen, werd er extra hop aan toegevoegd. Triest IPA is te verkrijgen in flessen van 75 cl en kost € 5,00 per fles.

Het 'geheime' recept achter de Indian Pale Ale is een nieuw Amerikaans hopsoort; Mozaik. Het is een resultaat van het kruisen en muteren van verschillende hopsoorten. Struyf is de4 eerste Belgische brouwer die met deze hopsoort brouwt.

Andere proeffestivals

Naast de Brugse Bierfestival kunnen kleine Belgische brouwerijen zich ook onderscheiden op het Zythos Bierfestval in Leuven. Deze vindt plaats op zaterdag 27 april en zondag 28 april.