Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wijn is slechter voor de hippocampus dan bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wijn is slechter voor de hippocampus dan bier

22 maart 2008 om 19:42

Het drinken van wijn beschadigt de hersenen meer dan bier. Vooral de hippocampus wordt aangetast, dit is het gedeelte van de hersenen die het geheugen en bewustzijn regelen.

beschadigt

Lees ook

De hippocampus is diep in het brein gevestigd en wordt als eerst aangetast door Alzheimer. Het geheugen, navigatie en bewustzijn worden alledrie aangetast, waardoor het gevoel van disoriëntatie kan ontstaan. Vooral vrouwen lopen de kans op een verkleinde hippocampus, zij drinken namelijk het meeste wijn, denkt het team psychiaters van de Göttingen Universiteit in Duistland die het onderzoek heeft uitgevoerd. Ook mensen van middelbare leeftijd drinken veel wijn, vanwege de positieve effecten die wijn op de gezondheid zou hebben.

De onderzoekers vergeleken de hersenen van alcoholisten met gezonde proefpersonen. Mensen die helemaal geen alcohol drinken, hebben de grootste hippocampus; een inhoud van 3,85 milliliter. Bierdrinkers hebben een hippocampus van 3,4 milliliter, ook al drinken ze twee keer zoveel bier als de wijnliefhebbers. Mensen die sterke drank drinken moeten het doen met een hippocampus van 2,9 milliliter en bij wijndrinkers is het hersendeel het meest geslonken; tot 2,8 milliliter.

Om de beschadiging van de hersenen tegen te gaan kan Cebrium worden gebruikt. Cebrium is een revolutionair voedingssupplement voor dagelijks gebruik dat ervoor zorgt dat de hersenen beter werken en dat je beter in staat bent onder druk te presteren. Cebrium is o.a. te verkrijgbaar bij drogisterij.net.

Cookie instellingen