Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Witbier Hoegaarden raakt op

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Witbier Hoegaarden raakt op

04 mei 2007 om 13:23

Een opmerkelijk bericht uit Belgie: het witbier Hoegaarden raakt op. Niet alleen door de gezonde afzet van de afgelopen weken, maar omdat er te weinig productiecapaciteit is. Het tarwenat van een nieuwe brouwerij te Jupille is niet verkoopbaar, terwijl de oude installatie in Hoegaarden al half afgebroken is.

Witbier Hoegaarden raakt op
Hoegaarden
Hoegaardenlogo

Wat eigenlijk een museum had moeten worden, is nu de strohalm waar bierbrouwer InBev zich aan vasthoudt. Het bier in de nieuwe fabriek is te donker of smaakt niet fruitig genoeg.

'De helft van de installatie in Hoegaarden was al afgebroken en verhuisd naar Jupille. We schatten dat we momenteel maar aan de helft van de vraag kunnen voldoen', aldus een vakbondsman bij het bedrijf vrijdag in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Het bericht is niet officieel bevestigd.

Het merk Hoegaarden verkeerde al in zwaar weer door het gerucht dat meer dan de helft van de bierdrinkers al afscheid heeft genomen van het merk. Het nieuws dat de productie zou worden verhuisd naar Jupille was al genoeg voor de liefhebbers. Een woordvoerster van de brouwerij ontkent dat.

Cookie instellingen