Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Yoni bier naar Nederland | Vagina Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Yoni bier naar Nederland

16 juli 2020 om 12:20

Yoni bier is naar Nederland gekomen. Het speciaalbier dat is gebrouwen met melkzuurbacteriën uit de vagina van een model is nu ook in Nederland te koop.

Yoni bier vrouw met flesje
Yoni bieren
Yoni bier logo

Vagina bier

Het is geen grap maar het betreft een lijn van 3 verschillende ongefilterde witbieren met een vleugje ‘Woman’s Essence’.

Yoni bier Middels een ‘uitstrijkje’ heeft een gynaecoloog in een laboratorium de vaginale melkzuurbacterie van drie Poolse modellen weten te isoleren, geanalyseerd en gemultipliceerd. Deze bacteriën zijn vervolgens gebruikt voor het produceren van een consumeerbaar melkzuur, in de hoeveelheden die het mogelijk maakt om er (onder toevoeging van Champagnegist) een ambachtelijk bier (Wheat Sour Ale) mee te brouwen.

Dit bijzondere bier met een vleugje vagina werd voor het eerst in 2016 gelanceerd, maar toen waren het andere bieren. In 2018 werden er drie nieuwe modellen gepresenteerd en nu is het dus zover dat de bijzondere bieren naar Nederland komen.

Lees ook

Bieren van 3 modellen

Alle drie de versies (Monika, Paulina en Patricia) bevatten tussen de 5 en 6% alcohol en hebben een stamwortgehalte van tussen de 11 en 11,5. Ze zijn aangenaam friszuur van karakter en een prima bier voor in de zomer (te serveren op ca. 7 graden Celcius. met een schijfje sinaasappel en eventueel wat ijs). 

Goed doel

De brouwer staat een deel van de opbrengst af aan de stichting ‘Kwiat Kobiecosci’, die middelen beschikbaar stelt ter voorkoming en genezing van typische vrouwelijk vormen van kanker (zoals baarmoederhals-, borst- en eierstokkanker). 

De bieren (Bottled Beauty, Bottled Seduction en Bottled Desire) zijn in Nederland te bestellen via Netherlands@orderyoni.com. Bezoek voor meer informatie over de bieren en het proces om de bieren te creëren de website www.orderyoni.com.

Yoni bier brouwproces