Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zangeres op de Dam in Amsterdam opgepakt om biertje

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zangeres op de Dam in Amsterdam opgepakt om biertje

13 mei 2011 om 11:22

De Amerikaanse zangeres Amanda Palmer is gisteravond niet gearresteerd omdat ze op de Dam in Amsterdam stond te zingen, maar omdat ze een blikje bier dronk.

Lees ook

Amanda Palmer, bekend van de groep The Dresden Dolls, werd ten overstaan van een groep fans aangehouden bij de Dam in Amsterdam. Ze gaf daar een guerrilla-optreden, of zoals ze het zelf noemt: een ninjagig. De zangeres geeft in elke stad die ze aandoet zo'n gratis mini-optreden op straat.

De zangeres gaf ten overstaan van een groep fans een gratis minioptreden. Ze dronk daarbij een biertje om haar keel te smeren. De politie, die extra alert was vanwege het jaarlijkse ambassadeursdiner met koning Beatrix in het Paleis op de Dam, tolereerde dat niet en arresteerde haar voor openbaar drankgebruik. "Ik ben gearresteerd door de Nederlandse politie omdat ik te vrolijk was in het openbaar", reageerde de 35-jarige Palmer donderdag op Twitter. De zangeres werd na een uur weer vrijgelaten. De politiewoordvoerder kon niet zeggen of Palmer een boete heeft gekregen.

Cookie instellingen