Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zonder de bij en vlinder geen Lowlander bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zonder de bij en vlinder geen Lowlander bier

17 juli 2020 om 17:01

Lowlander Beers uit Amsterdam heeft twee nieuwe bieren geïntroduceerd: Lowlander Organic Blonde Ale en 0.3% Organic Blonde Ale. De Amsterdamse brouwer doet met deze bieren iets terug voor de natuur.

Lowlander Organic Blonde Ale
Lowlander Beer botanicals
Lowlander Organic Blonde Ale 0,3% alcohol

Lowlander x The Pollinators

Zonder bijen, vlinders en andere bestuivers geen gezonde natuur; zonder gezonde natuur geen botanisch gebrouwen Lowlander bieren. Om iets terug te doen voor de natuur lanceert Lowlander dan ook twee gecertificeerd biologische bieren: Lowlander Organic Blonde Ale (4% abv) en Lowlander 0.3% Organic Blonde Ale. Met deze bieren - met op het etiket een bij en vlinder - committeert de brouwer zich aan het verbeteren van de biodiversiteit en sluit zich hiermee aan bij The Pollinators; hét platform voor biodiversiteit en bestuiving. De twee biologische bieren zijn o.a. verkrijgbaar bij Ekoplaza, Sterk en in de horeca.

Liefde voor de natuur

Lowlander 0.3% biologisch bier Frederik, Chief Botanical Officer: “Met de liefde voor de natuur in ons bloed was het niet meer dan logisch dat we heel graag een aantal gecertificeerd biologische bieren aan ons assortiment wilden toevoegen.” De twee Blonde Ales, een typische stijl voor de Lage Landen, zijn gebrouwen met wilde bloemen, fruit en honing. En hebben niet voor niets een bij en vlinder op het etiket. Frederik: “Aan hen hebben we onze bieren te danken dus met de lancering van deze biologische bieren vragen we juist ook aandacht voor het feit dat het niet goed gaat met de bestuivers”.

Want zonder de bijen, vlinders en andere insecten zouden ons bord én ons bier er heel anders uitzien! Bijen alleen al zorgen voor iedere derde hap die wij in onze mond stoppen. Dat weet ook The Pollinators, hét platform dat zich inzet voor een gezonde leefomgeving voor bestuivende dieren. Lowlander Botanical Beers sluit zich aan bij deze groeiende community van burgers, bedrijven en instellingen die biodiversiteit belangrijk vinden.

Lees ook

Bewust van biodiversiteit

Frederik: “Onze commitment aan de missie van The Pollinators is pas een eerste kleine stap. We willen meer dan de Lowlander drinker bewust maken van biodiversiteit en alles wat de natuur ons aan smaak biedt; ons doel is om het leefgebied van de vlinder en bij samen met The Pollinators substantieel te vergroten.” Dat doet Lowlander o.a. door komend voorjaar het aantal voedselbanken voor de Nationale Zaaidag met 50% te verhogen en in de zaaiperiode gratis zaden bij iedere webshop bestelling uit te delen. Frederik: “En het enige wat jij hoeft te doen is blijven genieten van een Lowlander bier, smaakt goed én doet goed!” Lowlander Organic Blonde Ale en 0.3% Organic Blonde Ale zijn o.a. verkrijgbaar bij Ekoplaza, Sterk, Lowlanders webshop en in de horeca.

Over de biologische bieren

De keuze voor twee blond bieren is logisch, aldus Frederik: “het is een typische stijl voor de ‘Lage Landen’. Toegankelijk, herkenbaar en doordrinkbaar; net als al onze Lowlander bieren. Bovendien leent deze stijl zich goed voor het brouwen met frisse en bloemige ingrediënten, wat natuurlijk perfect bij ons past.”

Organic Lowlander bieren Lowlander Organic Blonde Ale is gebrouwen met frisse citroenschil en natuurlijk gezoet met een vleugje zomerse bloemenhoning. Met 4% abv is het een zacht en fris bier, met een subtiel zoetje. Smaakvol, verfrissend met lichte body; perfect voor het voorjaar. Lowlander Organic Blonde Ale werd recent bekroond met een bronzen medaille tijdens Dutch Beer Challenge.

Lowlander 0.3% Organic Blonde Ale is zacht en vol van smaak met een bloemige afdronk. Geïnspireerd op de bloeiende weiden en bermen - die belangrijk zijn voor het behouden van de biodiversiteit in ons land - is de 0.3% Organic Blonde Ale gebrouwen met wilde vlierbessen en wilde rozenbottel.

Cookie instellingen