Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zuipketen oneerlijke concurrentie voor horeca

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zuipketen oneerlijke concurrentie voor horeca

28 juli 2007 om 16:42

Het Bureau Eerlijke Mededinging is door de Raad van State in het gelijk gesteld over haar bezwaren tegen illegale bierketen. De Raad van State bekrachtigt hiermee de eerdere uitspraak van de rechtbank Zutphen die vindt dat de gemeente Putten handhavend moet optreden tegen de Puttense hokken, keten en caravans alwaar illegale horeca wordt bedreven.

Zuipketen oneerlijke concurrentie voor horeca

“Door deze uitspraak wordt andermaal bevestigd dat de zuipketen de reguliere horeca oneerlijk beconcurreren door illegaal ‘horecabedrijfje’ te spelen. Daarbij wordt er ongecontroleerd alcohol geschonken, al dan niet aan minderjarigen, hetgeen tot alcoholmisbruik leidt. Dit alles vindt plaats in veelal zelfgebouwde, brandgevaarlijke onderkomens”, aldus Arjan Hogervorst, projectleider van BEM (Bureau Eerlijke Mededinging).

“De 140 wetten en regels die voor de reguliere horeca gelden worden in de zuipketen aan de laars gelapt, mét medeweten van de gemeente. Deze uitspraak heeft verregaande consequenties voor andere gemeenten die de keten gedogen zoals de gemeente Westland waar maar liefst 200 illegale hokken te vinden zijn, een unicum in Nederland. Ook het fenomeen ‘indrinken’ in de keet om daarna nog een afzakkertje in een regulier horecabedrijf te nuttigen, lijkt hiermee tot een einde te zijn gekomen.”

BEM! is de waakhond van de professionele horeca en komt in actie bij excessen in horecaland. In Nederland zijn ongeveer 3000 illegale zuipketen actief. Een gemiddelde bierkeet kent ongeveer 20 vaste bezoekers en is meerdere dagen per week geopend. De leeftijd van de keetbezoekers varieert van 13 tot 35 jaar.

Cookie instellingen