Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alcohol afbreken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alcohol afbreken

14 januari 2010 om 15:46 door pd

Voor het einde van de feest ophouden met drinken, voorkomt dat je nog verder dronken raakt terwijl je al in bed ligt.

ouder

Normaliter dronk ik tot mijn vertrek van een feest/stapavond, ik woon vlak bij mijn kroeg en was dus meestal snel thuis, dook in bed en sliep daarna snel. De laatste 1 a 2 biertjes die ik gedronken heb, zo stel ik me dat voor, zijn dan nog in mijn maag terwijl ik in slaap val, en dus mijn verbranding/hartslag afneemt. De promillage alcohol in mijn bloed neemt zelfs nog toe door het opnemen van de alcohol uit de laatste biertjes, terwijl mijn verbranding/hartslag al afgenomen zijn.

Het lijkt me dat dit dus averechts werkt voor het afbreken van de alcohol, daarop besloot ik de laatste ronde geen alcohol meer te drinken, maar bijvoorbeeld fris of water, en toch te blijven op het feest. Mijn verbranding en hartslag blijven langer hoog na de consumptie, waardoor mijn lichaam meer kans heeft zijn werk te doen.

Ik heb het gevoel dat ik er baat bij heb, maar is er misschien een dokter in de zaal die de werking kan bevestigen?

mvg
koningpinteman de 5de

 

3 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

music_animal op 14-01-2010 om 22:01:14

Klinkt goed, maar blijkbaar niet waar. Ik hou me eigenlijk al een maand of 4 aan dit principe, na drie uur overgaan op water en dan om half 4 aanlopen naar huis. Maarja aspirine voor ik ga slapen is ook vaste prik, werkt prima. En gewoon niet té veel drinken he:P Zo net 'r tegenaan, de optimale hoeveelheid alcohol... Tja, relaxt dat wij hier moeilijk over kenne gaan lullen eigenlijk. Zo'n ramp shizzle in Haïti makes you think...

ivovanloon op 14-01-2010 om 17:52:46

Helaas klopt hier geen moer van. Het merendeel van de alc. Wordt via je gehemelte opgenomen de rest in je dunne darm. Dit proces kost niet veel meer tijd dan n glas bier leeg drinken. Dat je een minder katergevoel hebt is lochies en totaal te wijten aan het minder drinken. Je drinkt vast ook wat fris gedurende de tijd dat je geen bier drinkt. Alweer een rede voor een mindere kater.

Thats it.
Gr.
Ivo

jeanne op 14-01-2010 om 16:32:58

Ik ben geen dokter, maar ik denk dat het een hele goede tip is!

Zie meer reacties

Zie minder reacties