Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Koffie helpt niet tegen de kater

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Koffie helpt niet tegen de kater

15 december 2009 om 14:34 door admin

Koffie heeft een negatief effect bij een kater.

koffie

Wetenschappers van de University in Philadelphia hebben de mythe over het ontnuchterende effect van koffie ontkracht. Cafeïne en alcohol mixen kan zelfs kwalijke gevolgen hebben. 

Onderzoek wijst uit de koffie niet helpt bij het ontnuchteren als je een kater hebt. Uit het onderzoek van de wetenschappers blijkt dat koffie alleen maar doet geloven dat je nuchterder wordt. 

De Amerikaanse wetschappers hebben onderzoek gedaan met muizen. Deze muizen moesten een weg in een doolhof te vinden terwijl ze allerlei onaangename prikkels als fel licht en harde geluiden, trachtten te vermijden. De diertjes kregen alcohol en cafeïne in verschillende dosissen toegediend. Nadien werd hun gedrag vergeleken. 

Wanneer de muizen enkel alcohol kregen, bleken ze meer ontspannen. Wel slaagden ze er niet meer zo goed in om de onaangename prikkels te vermijden. Kregen ze enkel koffie, reageerden ze alerter. De combinatie van alcohol en én cafeïne maakte de muizen alert en ontspannen tegelijkertijd. Alleen bleken ze niet in staat om de vervelende prikkels te vermijden. 

Volgens de onderzoekers denken de muizen (lees: mensen) wel dat ze alerter zijn, in werkelijkheid is dat niet het geval. Net daar schuilt het gevaar: "Wie zich moe en bedwelmd voelt na het drinken van alcohol, zal eerder toegeven dronken te zijn. Wie daarentegen ook cafeïne heeft genuttigd, zal zich wakkerder voelen en zich in staat achten om potentieel gevaarlijke acties te ondernemen, zoals achter het stuur van een auto kruipen."
 

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

rondol op 15-12-2009 om 23:07:43

Het beste middel tegen een kater, vind ik persoonlijk: Tomatensap met flink veel tabasco. Hoe meer tabasco, des te beter het helpt.

Zie meer reacties

Zie minder reacties