Perensap

Australische wetenschappers hebben ontdekt dat een peer de symptomen van een kater kunnen verminderen. Dus ben je van plan om flink wat bier te drinken binnenkort? Zorg dat je perensap in huis hebt!

Toegevoegd op:07-08-2015 om 17:04
Toegevoegd door:diederik

Anti-kater tip Peer

Ben je van plan om komend weekend eens even flink de bloemetjes buiten te zetten? Probeer eens wat perensap te drinken, vóórdat je je te buiten gaat aan bier, wijn of een aantal cocktails!

Australische wetenschappers (Noakes et al., 2015) lijken in een eenvoudige peer een anti-katermiddel gevonden te hebben. Vooral het sap van de peer zou de symptomen van de kater flink kunnen verminderen. De proefpersonen werd perensap of een placebo toegediend vóórdat ze flink aan de alcohol gingen. In het onderzoek werd de ernst van de kater gemeten op 14 verschillende symptomen. Deze symptomen kwamen opvallend minder voor in de groep die perensap had gedronken vergeleken met de controlegroep die een placebo toegediend kreeg.

Tot op heden hebben de wetenschappers alleen de Koreaanse peer getest. Er wordt benadrukt dat de resultaten nog niet definitief zijn. Maar veelbelovend nieuws en voor jou een mogelijkheid om je eigen 'wetenschappelijke' case-study op te zetten dit weekend met een Hollandse/Westerse peer!

Het nadeel van deze anti-katertip is natuurlijk dat je moet anticiPEREN op je alcoholconsumptie en dit is natuurlijk niet altijd makkelijk. Maar preventief wat perensap tot je nemen kan natuurlijk nooit kwaad. Dus probeer het, baat het niet dan schaadt het niet! 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Andere tips tegen de kater

Laatste reacties