Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Anti-kater tip: Perensap!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Perensap

07 augustus 2015 om 17:04 door diederik

Australische wetenschappers hebben ontdekt dat een peer de symptomen van een kater kan verminderen. Dus ben je van plan om flink wat bier te drinken binnenkort? Zorg dat je perensap in huis hebt!

Anti-kater tip Peer
Ben je van plan om komend weekend eens even flink de bloemetjes buiten te zetten? Probeer eens wat perensap te drinken, vóórdat je je te buiten gaat aan bier, wijn of een aantal cocktails!

Australische wetenschappers (Noakes et al., 2015) lijken in een eenvoudige peer een anti-katermiddel gevonden te hebben. Vooral het sap van de peer zou de symptomen van de kater flink kunnen verminderen. De proefpersonen werd perensap of een placebo toegediend vóórdat ze flink aan de alcohol gingen. In het onderzoek werd de ernst van de kater gemeten op 14 verschillende symptomen. Deze symptomen kwamen opvallend minder voor in de groep die perensap had gedronken vergeleken met de controlegroep die een placebo toegediend kreeg.

Tot op heden hebben de wetenschappers alleen de Koreaanse peer getest. Er wordt benadrukt dat de resultaten nog niet definitief zijn. Maar veelbelovend nieuws en voor jou een mogelijkheid om je eigen 'wetenschappelijke' case-study op te zetten dit weekend met een Hollandse/Westerse peer!

Het nadeel van deze anti-katertip is natuurlijk dat je moet anticiPEREN op je alcoholconsumptie en dit is natuurlijk niet altijd makkelijk. Maar preventief wat perensap tot je nemen kan natuurlijk nooit kwaad. Dus probeer het, baat het niet dan schaadt het niet!