Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bizarre wereldrecords met bier in de hoofdrol

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bizarre wereldrecords met bier in de hoofdrol

Wist je dat er een vent bestaat die binnen een half uur 2.000 bierflesjes met zijn tanden heeft geopend? Dit en meer bizarre wereldrecords met bier in de hoofdrol lees je hier!

wereldrecords met bier

Bierflesjes openen met je tanden

bier openen met tanden In India woont Murali K.C. Hij heeft het wereldrecord meeste flesjes bier opendoen met je tanden in één minuut gepakt in 2011. In maar 60 seconden tijd opende hij maar liefst 68 flesjes met zijn tanden!

Maar dat is niets vergeleken met de Kroaat Krunoslav Budiselic. Ook hij heeft een wereldrecord bierflesjes openen met je tanden, maar dan qua volume: hij opende 2.000 flesjes bier met zijn tanden in 28 minuten en 11 seconden.

André the Giant dronk 119 bier

Het fenomenale record meeste pinten drinken op één avond staat nog steeds op naam van de in 1993 op 46-jarige leeftijd overleden André René Roussimoff, beter bekend als André the Giant. André woog 240 kilo en was 2 meter 13 cm groot.

André staat in het recordboek omdat hij ooit in zes uur 119 pinten van 35 cl dronk (en rechtop bleef staan). Dit was niet het meeste bier dat hij ooit dronk, hij presteerde het om 156 pinten op één avond te drinken, maar dit telde helaas niet omdat hij toen buiten westen ging.

13 lege vaten bier op je hoofd

De Brit John Evans presteerde het in 2006 om 10 seconden lang dertien lege biervaatjes op zijn hoofd te laten balanceren. 

Het lijkt niet lang, 10 seconden, maar kijk eens naar het plaatje en probeer het zelf thuis... 

Lees ook

Naast deze uitzonderlijke prestatie wist hij een dergelijk kunstje ook eens te flikken met bierglazen bovenop zijn hoofd. In 2013 wist hij in Haifa 275 glazen bier op zijn hoofd te balanceren

Volle vaten bier gooien

Ook met volle vaten bier zijn er wereldrecords. De Duitser Benjamin Hedermann gooide een vol vat bier van 50 liter tot 7 meter 29 centimeter ver. 

Bij de vrouwen is het wereldrecord van Michaele Pennekamp, ook uit Duitsland. Zij gooide zo’n vat 3 meter 47 centimeter ver.

De uit Finland afkomstige Juha-Matti Räsänen had een ander idee met volle vaten bier: hij gooide twintig volle vaatjes van elk 50 liter over een hek van 5 meter hoog in 7 minuten en 10 seconden.

Het kleinste biertje ter wereld

Geen officieel record in het Guinness Book of Records, maar toch zeker de moeite van het vermelden waard!

Het kleinste biertje ter wereld is zo klein dat je het tussen duim en wijsvinger kan vasthouden! Geef ons dan maar de grootste pint ter wereld: 2028 liter groot! Want van bier kun je nooit te weinig hebben!


En wat dacht je van de Engelsman die 2030 bierflesjes opende binnen een half uur of de ober die 27 pullen bier van 1 liter tegelijkertijd kan dragen?