Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De grootste pint ter wereld: 2082 liter bier!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De grootste pint ter wereld: 2082 liter bier!

09 juli 2014 om 09:22

De Tour de France rijdt dit jaar de eerste kilometers van de wedstrijd door Groot-Brittannië. Om dit te vieren heeft de Britse pub "Fleece Countryside Inn" de grootste pint ter wereld geschonken, omgerekend 2082 liter bier!

Grootste pint ter wereld

Tour de France 2014

De grootste wielerwedstrijd ter wereld moest geëerd worden op de juiste manier, zullen de initiatiefnemers van dit record hebben gedacht. Omdat de Franse race dit jaar startte in Groot-Britannië, heeft de Britse pub "Fleece Countryside Inn" de grootste pint ter wereld geschonken. 

Het superbiertje bestaat uit maar liefst 3.664 pints met Stod Fold's Gold. En dat is, heel symbolisch, één voor elke kilometer van de Tour de France. Het bier stond opgesteld in Ripponden in Yorkshire, waar de wielrenners de tweede etappe van de Tour fietsten.

Stod Fold's Gold

Het grote glas werd gevuld door Angus Wood, medeoprichter van de Stod Fold Brewing Company. Zij brouwen de pale ale en zijn het brein achter het wereldrecord. Onder toezicht van duizenden toeschouwers vulde Wood het grote glas met behulp van een rode brandslang terwijl hij op een verhoging stond. Het glas was precies op tijd gevuld, voordat de renners de pub passeerden.

Lees ook

Nieuw wereldrecord

Met deze stunt is er een nieuw wereldrecord gevestigd. Het oude wereldrecord stond al vanaf 2009 en was van Eric Johnson uit Californië. Hij had een record van 2.638 pints.

Misschien kan de volgende die een poging doet om het wereldrecord te verbreken, een paar van deze grote Finse bierglazen gebruiken om tot de rand te vullen!

Geen bier voor wielrenners, wel voor toeschouwers

"Ik weet zeker dat sommige wielrenners ook wel zin hadden in een lekker pintje, maar ze hadden wel iets anders aan hun hoofd en fietsten snel voorbij. Het zal nog wel drie weken duren voordat ze van een koud biertje kunnen genieten", aldus Angus Wood. 

Dorstige fans van de Tour hadden geluk en konden genieten van het lokale brouwsel. De pale ale werd hergebruikt door een cateringbedrijf dat het bier verkocht aan de kant van de weg waar de tour voorbij kwam.