Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oktoberfest 2022: weinig bier gedronken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oktoberfest 2022: weinig bier gedronken

20 oktober 2022 om 15:50

Oktoberfest 2022 is al weer een tijdje voorbij. Het was de eerste editie van het Duitse bierfeest sinds 2019 dus waren de verwachtingen hooggespannen, maar de cijfers vielen tegen.

Bierpul
meisje proost op oktoberfest
Munchen stad

Oktoberfest: 187ste editie

Tussen 17 september en 3 oktober werd München weer omgetoverd tot een waar bierwalhalla. Dit jaar kwamen er beduidend minder bezoekers naar het Oktoberfest dan in 2019 en er werd ook minder bier gedronken dit jaar.

Pul bier op een bierfeest Een van de redenen dat er dit jaar minder bezoekers waren was het slechte weer. Oktoberfest baas Clemens Baumgärtner sprak over het slechtste Oktoberfest-weer in 20 jaar tijd. De internationale gasten kwamen dit jaar vooral uit de Verenigde Staten. De hotels in München waren goed volgeboekt, maar niet overvol, vervolgde Baumgärtner. Ook de politie was over het algemeen tevreden over het Oktoberfest er werden in totaal 1.819 minder arrestaties verricht dan in 2019.  

Lees ook

Slechts 5,7 miljoen liter bier

Nu het grootste volksfeest ter wereld er weer op zit is het tijd om de balans op te maken. Het vorige Oktoberfest werd in verband met de Coronapandemie drie jaar geleden gehouden. Dit jaar trok het Oktoberfest 5,6 miljoen bezoekers dat is een stuk minder als in 2019 toen het er nog 6,3 miljoen waren. Dit jaar werd er 5,7 miljoen liter bier gedronken dat is ook beduidend minder dan de 7,3 miljoen liter bier die in 2019 werd gedronken.

Ben je op zoek naar meer informatie over dit grote bierfeest? Bekijk de Oktoberfest bierprijzen of leer meer over de traditionele kledingsvoorschriften tijden Oktoberfest of bekijk welke zes brouwerijen er bier schenken tijdens het bierfeest in München.

Cookie instellingen