Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Calorieën in alcoholische dranken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Calorieën in alcoholische dranken

Per dranksoort verschilt het aantal calorieën sterk. Dit wordt vooral veroorzaakt door het alcoholpercentage in de drank.  Bier bevat het minst aantal calorieën van alle alcoholische dranken.

Bier wijn en sterke drank

Alcohol is energierijk

Bier bevat minder calorieën dan wijn en sterke drank. Toch heeft een glas bier al meer calorieën dan een glas cola. Dit komt door de aanwezige alcohol. De alcohol is erg energierijk waardoor de drank als geheel ook energierijk wordt.

Geen vol gevoel door alcohol

Naast het feit dat de alcohol dus energierijk is, hebben de calorieën in drank extra impact op het lichaam. 
Waar het grootste deel van de energie die men verbruikt normalerwijze uit voeding komt, waarbij een vol gevoel ervoor zorgt dat we stoppen met eten, zorgt alcohol er juist voor dat dit volle gevoel niet zo snel optreedt en er meer gedronken kan worden. Door alcohol wordt het vocht in het lichaam afgedreven waardoor er een dorstig gevoel ontstaat.

Calorieën per dranksoort

De onderstaande tabel geven de waardes van het aantal calorieën in een drank weer. De waardes uit de tabel zijn richtwaardes, dit betekent dat het een richtlijn is en dat een wijntje of biertje kan afwijken van de hieronder genoemde waarde. 

Lees ook

Calorieën in alcoholische dranken

Calorieën in bier

Op Biernet zijn al vaker artikelen geschreven over het aantal calorieën in bier. Zo is er een compleet overzicht van de calorieën in bier (per biersoort) én een compleet overzicht van het aantal calorieën in radlers en alcoholvrij bier.