Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Aantal calorieën per biersoort

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Aantal calorieën per biersoort

Als het gaat om de calorieën in bier kan je een zwaar blond beter laten staan, of toch niet?  We hebben de biersoorten voor je op een rijtje gezet.

Aantal calorieën per bierglas

Calorieën in bier

Al eerder is er een weetje geplaatst over het aantal calorieën in bier. Het bleek dat het aantal calorieën per bier kan verschillen.

Zo zit er in een flesje Amstel 120 kilocalorieën, maar in Amstel Light 75kcal. Er bleek een verschil te zitten in het aantal calorieën in bier, light bier en alcoholvrij bier.

Overzicht van de calorieën per biersoort

Hieronder staat een overzicht van verschillende biersoorten met het aantal calorieën. Het overzicht is bepaald op basis van een gemiddelde. Sommige bieren zullen iets minder calorieën bevatten en sommige bieren weer iets meer.

Aantal calorieën per biersoort

Vertekend beeld

Je kan hier de conclusie trekken dat pils en maisbier (o.a. Corona is een maisbier) de minste calorieën bevatten en deze bieren op basis van calorieën het beste te drinken zijn, maar pas op!

Houd vooral rekening met de snelheid waarmee je drinkt. 
In de tijd dat er één zwaar blond bier is weggewerkt, zijn er waarschijnlijk al twee pils achterover geslagen. In dit geval krijg je met het drinken van pils dus meer calorieën binnen.

Lees ook

AB InBev geeft inzicht in calorieën

Er zijn steeds meer mensen die willen weten wat ze tot zich nemen, dit geldt ook voor bier. AB InBev speelt hier op in door te vermelden wat er in het bier zit.

Ab InBev plaatst sinds 1 januari 2016 de voedingswaarden van hun bier op de etiketten en/ of verpakkingen. Dit houdt in dat er voor elk bier te zien is hoeveel calorieën het bier bevat, hoeveel vetten, koolhydraten, suikers en eiwitten. Op de site van AB InBev staat een volledig overzicht.

Hieronder staat een overzicht van de bieren met de calorieën van AB InBev.
Overzicht bieren en calorieën AB InBev

Verband met alcoholpercentage

In de meeste gevallen ligt het aantal calorieën in het bier duidelijk hoger zodra het alcoholpercentage in een bier toeneemt. Een hoger alcoholpercentage betekent dus meer calorieën kan je zeggen. Als je hier vanuit gaat kan je bij de meeste bieren wel een inschatting maken, behalve bij Leffe Royale. 

De drie verschillende soorten van Leffe Royale (Whitbread Golding, Cascade IPA en Mapuche) hebben alledrie een alcoholpercentage van 7,5%, maar het aantal kilocalorieën per 100ml verschilt van 53 t/m 75.

Calorieën in Radlers

Ondanks het verband tussen de calorieën in bier en het alcoholpercentage, is het aantal calorieën in radlers bijna gelijk aan pils en maisbier. Alcoholvrij bier heeft wel duidelijk minder calorieën. 

Benieuwd naar een uitgebreid overzicht van de calorieën in radlers en alcoholvrij bier?

Cookie instellingen