Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Verschil tussen pils en premium pils

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Verschil tussen pils en premium pils

Wist je dat... Premium pils helemaal niet van betere kwaliteit is dan pils? Pils en premium pils zijn precies hetzelfde.

Premium Pils

Veel mensen denken dat er verschil zit tussen pils en premium pils. Dit is ook logisch. Bij het woord premium denken mensen vaak aan hogere kwaliteit. Premium is beter dan niet premium. Niet in alle gevallen werkt het zo.

Dors Premium PilsenerIn Duitsland zijn ruim 5.000 merken waardoor het moeilijk is om er met jouw bier uit te springen. Als je bier niet uniek is, zal het ook nooit bekend worden. Brouwers waren en zijn dus altijd op zoek naar iets nieuws. Zo is de term premium pils ontstaan. Een Duitse man verzon deze term in de jaren 60 om zich te kunnen onderscheiden van de rest. En dit heeft goed gewerkt.

Lees ook

Vandaag de dag zijn er nog steeds veel onduidelijkheden over. Veel mensen worden door deze term in de war gebracht en denken dat premium pils beter is dan pils, maar dit is dus niet zo. Premium pils is niet van hogere kwaliteit dan pils. De term wordt gebruikt door brouwerijen als marketingstrategie. 

Meer Pils

Premium pils en pils zijn dus hetzelfde, maar wist je dat er wel degelijk een verschil zit tussen bier en pils. Er wordt vaak gedacht dat pils een andere naam is voor bier. Dit is dus absoluut niet zo. En weet je hoe pils is ontstaan?