corona

Waarom smaakt Corona naar pis?

Wist je dat.... vroeger het gerucht ging dat Corona naar pis smaakt?


Geschiedenis Corona

Corona is een biermerk van de Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo. Deze brouwerij werd in 1925 opgericht in Mexico door Pablo Diez Hernandez en is inmiddels overgenomen door AB InBev. Corono groeide uit tot een nationaal biermerk en werd eind jaren 70 voor het eerst geëxporteerd. In 1986 stond Corona in de VS op de tweede plaats van geïmporteerde bieren. Heineken voerde destijds de lijst aan. 

"Corona smaakt naar pis"

In 1987 merkte personeel van Corona op dat er iets mis was met de verkoop in de Amerikaanse staat Nevada. Winkeliers haalden het bier uit de schappen omdat het niet meer zou verkopen. Er ging een gerucht dat in de flesjes Corona die voor de Amerikaanse markt waren urine was aangetroffen. Dit zou komen omdat medewerkers van de brouwerij in de ketels plasten.  

Corona liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar de bron van het gerucht. Uiteindelijk gaf een lokale distributeur van Heineken toe dat hij het verhaal had verzonnen. Hij deed dit, omdat hij bang was dat Heineken klanten zou verliezen aan Corona.

Waarom geloofden mensen het gerucht?

Amerikanen waren in die tijd erg wantrouwig tegenover alles wat afkomstig was uit Mexico. Amerika-kenner Gary Fine: "Amerikanen zien Mexicanen als een onderontwikkeld volk en Mexico als een exotische locatie vol gevaar en armoede. Daarnaast wordt Mexico ook gezien als een economische concurrent."

Daarnaast is er natuurlijk nog een verband tussen pils en urine. Zo lijkt de kleur van beide op elkaar. In het geval van Corona is de geloofwaardigheid van het gerucht ook nog eens versterkt doordat de heldere flessen goed de kleur van het bier laten zien.

5 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Eca v Ee (gast) op 31-01-2014 om 11:39:18

Urine nicotine alcohol sex drugs and rock roll!!

Ruud (gast) op 28-01-2014 om 14:39:45

Amstel smaakt pas naar pis!! YUK!!

Jac (gast) op 27-01-2014 om 23:30:27

Alleen Gulpener bier is PIS-bier en smaakt ook zo

furorbrevisest (gast) op 27-01-2014 om 13:55:18

Mooi verhaal. Ik vind eigenlijk dat er alleen maar erg weinig smaak aan Corona zit. En je betaalt er een hoop geld voor.

Patrick Kroon (gast) op 27-01-2014 om 12:46:13

Iedereen ervaart de smaak anders !!

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!

Reclame van Bud light

Bud Light Super Bowl 2018
Budweiser heeft tijdens de Super Bowl 2018 een commercial voor Bud Light geïntroduceerd. De commercial speelt zich af in de middeleeuwen en gaat over de Bud Knight.

Meer reclames van Bud light