Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Waarom smaakt Corona naar pis?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Waarom smaakt Corona naar pis?

Wist je dat.... vroeger het gerucht ging dat Corona naar pis smaakt?

corona

Geschiedenis Corona

Corona is een biermerk van de Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo. Deze brouwerij werd in 1925 opgericht in Mexico door Pablo Diez Hernandez en is inmiddels overgenomen door AB InBev. Corono groeide uit tot een nationaal biermerk en werd eind jaren 70 voor het eerst geëxporteerd. In 1986 stond Corona in de VS op de tweede plaats van geïmporteerde bieren. Heineken voerde destijds de lijst aan. 

"Corona smaakt naar pis"

In 1987 merkte personeel van Corona op dat er iets mis was met de verkoop in de Amerikaanse staat Nevada. Winkeliers haalden het bier uit de schappen omdat het niet meer zou verkopen. Er ging een gerucht dat in de flesjes Corona die voor de Amerikaanse markt waren urine was aangetroffen. Dit zou komen omdat medewerkers van de brouwerij in de ketels plasten.  

Lees ook

Corona liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar de bron van het gerucht. Uiteindelijk gaf een lokale distributeur van Heineken toe dat hij het verhaal had verzonnen. Hij deed dit, omdat hij bang was dat Heineken klanten zou verliezen aan Corona.

Waarom geloofden mensen het gerucht?

Amerikanen waren in die tijd erg wantrouwig tegenover alles wat afkomstig was uit Mexico. Amerika-kenner Gary Fine: "Amerikanen zien Mexicanen als een onderontwikkeld volk en Mexico als een exotische locatie vol gevaar en armoede. Daarnaast wordt Mexico ook gezien als een economische concurrent."

Daarnaast is er natuurlijk nog een verband tussen pils en urine. Zo lijkt de kleur van beide op elkaar. In het geval van Corona is de geloofwaardigheid van het gerucht ook nog eens versterkt doordat de heldere flessen goed de kleur van het bier laten zien.

Bier, bier en nog eens bier!