Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oud Bruin FEST '21 | Vlaams Roudbruine bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oud Bruin FEST '21 - uitgesteld

Brouwerij 't Verzet uit Anzegem organiseert op vrijdag 10 en zaterdag 11 december de eerste editie van hun bierfestival Oud Bruin FEST in Evenementenhal Depart in Kortrijk.

Oud Bruin Fest

Festival uitgesteld

Het Oud Bruin FEST 2021 is ten gevolge van de strengere corona-maatregelen in België uitgesteld. Brouwerij 't Verzet heeft besloten het festival uit te stellen naar volgend jaar.

Vlaams Rood Bruin en Oud Bruin bier

Dit is het eerste bierfestival ooit dat focust op Vlaams Rood Bruin en Oud Bruin bier, erkend als streekproduct in Zuidwest-Vlaanderen. Meer dan 30 brouwerijen uit binnen- en buitenland brengen hun interpretaties van de stijl mee om te laten proeven aan het grote publiek.

Oud Bruin verdiend het om eens op de voorgrond te komen. Het stoffige imago ruimt langzaam plaats voor een revival. Jonge brouwerijen zoals 't Verzet gaan er weer mee aan de slag en de consument herontdekt ook de gevestigde waarden. De Anzegemse brouwers willen deze bierstijl het podium geven dat het verdient en organiseren daarom Oud Bruin FEST '21, een bierfestival dat focust op Vlaams Roodbruine en Oud Bruine bieren.

Liefhebbers van het betere bier kunnen tijdens het tweedaagse festival zo'n 120 verschillende bieren proeven, voornamelijk Vlaams Rood Bruin en Oud Bruin, maar ook andere stijlen komen aan bod. Door de verschillende bieren met elkaar te vergelijken, kunnen de 2000 bezoekers de grote diversiteit van deze klassieke Vlaamse stijl ontdekken. Uiteraard geen bier op een lege maag. Lokale helden voorzien dan ook tijdens het festival een ruim aanbod van heerlijke maaltijden die perfect samengaan met een lekker glas bier.

Masterclasses en Megablend

Wie zich graag volledig laat onderdompelen in de friszure Zuidwest-Vlaamse stijl, kan een van de Masterclasses rond Vlaams Rood Bruin volgen tijdens het bierfestival. Daarin delen enkele bekende experten in het vak hun kennis en ervaringen met dit mooie ambacht.

Onder de 30 aanwezige brouwerijen vind je er alle Belgische brouwerijen die een Oud Bruin of Vlaams Rood Bruin in hun gamma hebben. Brouwerij 't Verzet verenigde heel wat van hen om ter ere van het festival een Oud Bruin FEST Megablend te maken. Om tot deze unieke, eenmalige blend te komen, versneden de brouwers bieren van de verschillende brouwerijen met elkaar in de juiste verhoudingen tot ze de perfecte Oud Bruin Megablend hadden. Dit bier is tijdens het festival verkrijgbaar in flessen van 75cl. Noteer nu alvast 10 en 11 december in je agenda en kijk op www.oudbruinfest.com voor tickets en info.

(Openings)tijden

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl