Historische Biertour

Historische Biertour

DatumZondag 24 maart 2019
15:00 - 17:30 uur
Entree€22,50
HoofdcategorieActiviteit
Subcategorie rondleiding, tocht, proeverij
Een bezoek aan de kuiperij, een bierwandeling en een proeverij van historisch bier. Een superleuke combinatie om je te verdiepen in de Amersfoortse bierhistorie.


Amersfoort is een bierstad bij uitstek. In de hoogtijdagen (15e en 16e eeuw) verdiende zo'n 60% van de bevolking zijn geld aan bier. Dat waren brouwers, maar ook boeren die graan verbouwden, bierdragers die de vaten versjouwden, handelaren die het verscheepten en natuurlijk de kuipers, die de vaten maakten.

Tijdens deze tour maak je kennis met de Amersfoortse bierhistorie. We beginnen met een glas donker Scherbier, het tafelbier dat vroeger hoorde tot de eerste levensbehoeften. Daarna bezoeken we de monumentale kuiperij Meester in de Hellestraat, en wandelen langs plekken in de stad die te maken hebben met de bierhistorie.

We eindigen bij het St. Pieters en Bloklands Gasthuis, met een proeverij van historische bieren in de Mannenzaal: jubileumbier Nenninck (Drie Ringen) en 1475 - Hoppenbier (Rock City Beers), gebrouwen volgens middeleeuwse recepten. Kom proeven en genieten!

Te drinken bieren & aanwezige brouwerijen

Brouwerij de Drie Ringen uit Amersfoort

Locatie

Naam: Mannenzaal en Kuiperij Meester
Adres:Westsingel 47
Postcode:3811 BB
Plaats: Amersfoort
Website:amersfoortsegidsen.nl/bier/specials.html
Email:info@amersfoortsegidsen.nl
Telefoon:06-41259590

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.