Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Historische Biertour | Activiteit | Bier in Amersfoort

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Historische Biertour

Een bezoek aan de kuiperij, een bierwandeling en een proeverij van historisch bier. Een superleuke combinatie om je te verdiepen in de Amersfoortse bierhistorie.

De drie ringen logo
De drie ringen header image
Historische Biertour

Amersfoort is een bierstad bij uitstek. In de hoogtijdagen (15e en 16e eeuw) verdiende zo'n 60% van de bevolking zijn geld aan bier. Dat waren brouwers, maar ook boeren die graan verbouwden, bierdragers die de vaten versjouwden, handelaren die het verscheepten en natuurlijk de kuipers, die de vaten maakten.

Tijdens deze tour maak je kennis met de Amersfoortse bierhistorie. We beginnen met een glas donker Scherbier, het tafelbier dat vroeger hoorde tot de eerste levensbehoeften. Daarna bezoeken we de monumentale kuiperij Meester in de Hellestraat, en wandelen langs plekken in de stad die te maken hebben met de bierhistorie.

We eindigen bij het St. Pieters en Bloklands Gasthuis, met een proeverij van historische bieren in de Mannenzaal: jubileumbier Nenninck (Drie Ringen) en 1475 - Hoppenbier (Rock City Beers), gebrouwen volgens middeleeuwse recepten. Kom proeven en genieten!

Aanwezige brouwerijen

Zie meer brouwerijen

Zie minder brouwerijen

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen