Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hop Haaren Hop 2024 | Bierfestival in Haaren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hop Haaren Hop 2024

Hop Haaren Hop wordt gehouden op 29 september 2024 in Haaren. Geniet hier van heerlijke speciaalbieren, live entertainment en steun KWF Kankerbestrijding.

Hop Haaren Hop muziekband
Koekwhouse Bierbrouwerij bierpakket
Bierboerderij

Speciaalbierfestival in een manege

Liefhebbers van speciaalbier kunnen zondag 29 september 2024 terecht bij Hop Haaren Hop. De derde editie van dit speciale bierfestival wordt dit keer gehouden op een nieuwe locatie: manege Het Edele Ros aan de Bossebaan 5B in Haaren. Tussen 13.00 en 19.00 uur presenteren zes brouwers hun gerstenat aan de bezoekers. "Na het succes van de eerste twee edities, kunnen ze niet wachten om de bierliefhebber nieuwe brouwsels te laten proeven", aldus medeorganisator Rens van den Elsen.

Speciaalbier in Haaren

Speciaalbier is populair. Het is op vrijwel iedere drankkaart wel te vinden. Dat ook Haaren een eigen brouwer heeft, is inmiddels bij velen wel bekend. John en Joep van der Linden begonnen er in 2016 mee en hun brouwsels zijn inmiddels op diverse plekken in de omgeving te koop.

Ontstaan van het festival

Voor speciaalbierliefhebbers Frank Leussink, Rens van den Elsen en Jan-Willem Larmit reden om een bierfestival in Haaren te organiseren. De eerste twee edities met bier proeven en live entertainment raakten bij veel bezoekers de juiste snaar. En dus kon een derde editie niet uitblijven.

Verscheidenheid aan brouwers

Bezoekers kunnen biertjes verwachten van acht verschillende brouwers/organisaties. Natuurlijk hebben John en Joep van der Linden met hun Bierboerderij een speciale plek op het vernieuwde terrein aan de Bossebaan. Net zoals de Haarense mannen achter Geheim Biertje. Maar ook Berne Abdijbier uit Heeswijk-Dinther, Koekwhouse uit Nispen en Henky's uit Den Bosch. De komende weken presenteert de organisatie nog twee brouwers die hun speciaalbieren mee naar Haaren brengen. En voor wie geen alcohol drinkt, maar wel iets speciaals lust, neemt Geheim Biertje ook enkele alcoholvrije bieren mee.

Muziek bij Hop Haaren Hop

"Vaak draait het bij bierfestivals om proeven. Wij wilden nog iets extra's toevoegen. Daarom zijn we naar theateracts gaan kijken," vertelt Van den Elsen enthousiast. Tijdens Hop Haaren Hop geven diverse artiesten acte de présence. "Vorig jaar hebben we onze gasten verrast met een bijzonder koor. Dit keer hebben we Pocket Rockit! geregeld. Een groep vrouwen die stevige rocknummers zingt!"

Hop Haaren Hop samen met KWF Kankerbestrijding

Deze editie van Hop Haaren Hop draagt ook bij aan een goed doel: KWF Kankerbestrijding. Pocket Rockit! zingt niet alleen voor vermaak, maar ook om fondsen te werven voor dit nobele doel. De organisatie doet zelf ook een donatie en hoopt dat veel bezoekers ook een (kleine) bijdrage willen leveren. De komende maanden zal de organisatie nog meer acts aankondigen die op het podium staan of zich tussen het publiek mengen. Houd hiervoor de social media kanalen (Facebook en Instagram) in de gaten. Tussen de bedrijven door verzorgt Vitality Discoshow de (achtergrond)muziek.


Aanwezige brouwerijen

Zie meer brouwerijen

Zie minder brouwerijen

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen