Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Abdij van Berne

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Abdij van Berne

Abdij van Berne is gevestigd in Heeswijk-Dinther in Nederland. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Berne Abdijbier
Berne Abt Generaal Quadrupel
Berne Abt Tripel fles van 33cl

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Abdij van Berne

 • Berne Abt-Generaal Quadrupel - Quadrupel - 10,5%

  Abt-Generaal Quadrupel is een zwaar bier dat in 2018 is gelanceerd. Abt-Generaal heeft een rijk en breed smaakpallet en een zeer verfijnde kruidige afdronk. Met 10,5% alcohol een Berne Abdijbier voor de echte liefhebber!

 • Berne Abt Tripel - Tripel - 9%

  Berne Abt Tripel is een tripel met een aroma van mout, gist en een mix van anijs en appel. De smaak van deze tripel is zoet en doet denken aan appel en gist met tonen van anijs.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

In de archieven van Abdij van Berne zijn diverse gegevens die aantonen dat er in het oude Berne bij Heusden al in 1532 een brouwerij en brouwer was, genaamd Claes Berensen. Logisch want alle middeleeuwse kloosters hadden normaliter zo'n eigen voorziening, zeker de wat grotere. De oude waterput (foto) van waaruit water voor het bier werd gehaald bestaat nog steeds in de weilanden van het oude Berne. Het bier werd gebrouwen met zelfgeteelde hop en binnenlandse- en buitenlandse mout. In 1634 werd er al bier gebrouwen in Heeswijk en in 1639 werd een nieuw gemetseld brouwhuis gebouwd. Twee koperen brouwketels uit het oude Berne werden tot één gesmeed en er werden nieuwe brouwkuipen aangeschaft. Daarmee was de hele bierproductie naar Heeswijk overgeheveld. Er werd blond bier en speciaal bier (bruin bier) gemaakt dat erg goed in de smaak viel.

Helaas bestaat het brouwhuis in Heeswijk niet meer, maar wil de stichting Berne Abdijbier mettertijd deze eeuwenoude traditie in ere herstellen. Om dat te kunnen realiseren moeten er eerst heel veel biertjes worden verkocht. Dat kan natuurlijk alleen maar als het lekker bier is. Daarom wordt er nu volgens eigen recept op beperkte schaal bier gebrouwen bij een brouwerij in een bevriende abdij in België. In België omdat daar de kunst van hoogwaardige bovengistende bieren in de cultuur verankerd is en de technische middelen aanwezig zijn om dat goed te kunnen.

Abdij van Berne in het nieuws

 • Berne Abt Tripel het bier van de maand

  Berne Abt Tripel: Mitra bier van de maand

  Berne Abt Tripel is het bier van de maand bij Mitra. Elke maand selecteert de slijterij samen met Biermagazine een bier dat kans maakt op bier van het jaar. In mei is Berne Abt Tripel verkozen.

Bier van Abdij van Berne is te drinken tijdens

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties