Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brasserie de la Senne

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brasserie de la Senne

Brasserie de la Senne is een bierbrouwerij uit Brussel (België) die is opgericht in 2003. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

De La Senne biertjes
Brasserie de la Senne logo
Zinnebir logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Brasserie de la Senne

Brasserie de la Senne heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brasserie de la Senne!
  • Zinnebir - Blond - 5,8%

    Zinnebir is een goudkleurig, perfect gebalanceerde Pale Ale. De fruitige en hoppige aroma’s doen denken aan gedroogde abrikozen en sinaasappelconfituur. Het geheel steunt op een moutig karakter en een mooie bitterheid.

Achtergrond informatie

De brouwerij is het initiatief van Bernard Leboucq en Yvan De Baets. Leboucq begon in 2003 de Sint-Pietersbrouwerij in de voormalige lambiekbrouwerij Moriau in Sint-Pieters-Leeuw. Hier ging hij verder met het kleinschalige brouwen van Zinnebir, gecreëerd naar aanleiding van de Zinneke Parade. De Baets werkte bij Brouwerij De Ranke in Dottenijs. De twee besloten in 2006 samen een brouwerij te beginnen, de Zennebrouwerij. Aangezien het gebouw in Sint-Pieters-Leeuw niet langer beschikbaar was, werd als "voorlopige" oplossing voor de productie uitgeweken naar Brouwerij De Ranke of De Proefbrouwerij, waar ze de installaties afhuurden en zelf brouwden.

Ondertussen zochten en vonden de brouwers een geschikte locatie in Brussel. Dit vonden ze in een gewezen industriële bakkerij in Sint-Jans-Molenbeek. Na veel vertraging werd eind 2010 een eerste testbrouwsel op de nieuwe locatie gemaakt.

Ze werken in een kleine ambachtelijke brouwerij en maken er een erezaak van hun bier op de oude wijze te fabriceren. Dat wil zeggen : niet gefilterd, niet gepasteuriseerd, zonder additieven, en met enkel edele grondstoffen van de beste kwaliteit. Deze bieren met een complexe smaak en een uitgesproken persoonlijkheid zijn echte karakterbieren. Ze gisten na in de fles of in het vat, wat ervoor zorgt dat ze lang bewaren en dat hun smaak evolueert.

Lees ook