Druwé brouwerij

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Oude locatie brouwerij
Stationsstraat
Plaats
Actieve brouwerij
Nee (110 jaar geleden gestopt)
Opgericht in
1861
Gestopt in
1908 (47 jaar actief geweest)

Biermerken van Druwé brouwerij

Geen biermerk bekend van Druwé brouwerij.

Achtergrond informatie

Emiel De Meulemeester (geboren te Brugge) richtte hier een brouwerij op in 1861 die hij tot 1873 runde. Daarna werd Raphaël Verdurme uit St-Niklaas de brouwer (er was trouwens tot zeker tot 1926 ook een Brouwerij Verdurme in St-Niklaas). In Juni 1878 is er de aanvraag van Verdurme-Pilaet om naast de brouwerij ook en mouterij te mogen openen op de voormalige eigendom van De Meulemeester. Deze aanvraag werd op 9 augustus 1878 goedgekeurd door het college van schepenen. Hij bleef er tot ongeveer 1893, wanneer we Franz Druwé (geboren te Aalst, maar familie van Ninove afkomstig) zien verschijnen. Omstreeks 1900 was vooral zijn Lovens Bier (=witbier) gekend.

Sluiting

De brouwerij van Druwé, ook bekent als Brouwerij St.-Antoine, werd, nadat deze in 1908 is gesloten in 1909 openbaar verkocht.

Franz Druwé woont vanaf 1913 in de Zonnestraat en handelt er in peeën, koffie en... verf. Maar hij kan blijkbaar het brouwen niet laten. In 1919 is hij directeur van Brouwerij de Drie Sleutels in de gelijknamige straat.

 

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.