Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Blommecaes | Bierbrouwerij uit Olsene, België

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Blommecaes

Brouwerij Blommecaes is een bierbrouwerij uit Olsene (België) die is opgericht in 2017. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Tripel Johanna van Brouwerij Blommecaes
Brouwerij BlommeCaes
Brouwerij BlommeCaes Header met bieren en logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Blommecaes

Brouwerij Blommecaes heeft 2 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Blommecaes!
 • Tripel Johanna Houtgelagerd 2022 - Tripel - 8,5%

  De smaak van Tripel Johanna Houtgelagerd 2022 is een samenspel tussen fruit en mond, met een vleugje vanille. Het is een rijke en complexe smaakervaring.

 • Tripel Johanna - Tripel - 8,5%

  De smaak van Tripel Johanna is een samenspel tussen fruit en mout, met een subtiele bittertoets. Het heeft een aroma van citrus, sinaasappel en een vleugje gist.

  Achtergrond informatie

  Brouwerij BlommeCaes is een Belgische bierbrouwerij uit Olsene. De brouwerij is in 2017 door Thomas Blomme opgericht en hij bracht in de eerste jaren zijn bieren als huurbrouwerij op de markt vanuit Gent. Sinds 2021 is er een eigen, zelfgebouwde installatie in gebruik genomen in het Belgische Olsene.

  Van hobbyproject naar volwaardige brouwerij

  Tripel Johanna Houtgelagerd fles van 75cl Thomas over het ontstaan en de ontwikkeling van Brouwerij Blommecaes: 'Brouwerij Blommecaes is ontstaan ??in 2017 als hobbyproject. Zoals velen startte ik met een minimale opzet (enkele ketels, een frigo) en leken de eerste recepten nergens op. Gaandeweg ontdekte ik de finesses van het vak, onder meer door bijscholing aan het CVO in Brussel waar ik meerdere jaren avondonderwijs volgde. Tegelijk leefde ik me uit in het 'opschalen' van mijn brouwinstallatie. Dit was vanaf de start een onderdeel waarin ik me kon uitleven: elektronisch aansturen, automatiseren, meten en controleren.

  Lees ook

  In 2019 bracht ik mijn eerste recept - Tripel Johanna - op de markt. Dit ter gelegenheid van mijn huwelijk met - niet geheel toevallig - Johanna. Ik maakte hiervoor gebruik van de faciliteiten bij Brouwerij Craywinckelhof, waar mijn leraar van het CVO op dat moment brouwmeester was. Ondertussen kiemde het idee om ook zelf een eigen brouwerij te gaan opstarten die voldeed aan alle normen en plichten. Een eerste horde werd genomen in 2021, toen we onze intrek namen in een nieuwbouw in Olsene. Hier werd een ruimte ingericht als brouwerij, en werden de noodzakelijke vergunningen voor voedselveiligheid en douane aangevraagd. Door enkele tegenslagen, en een drukke gezinssituatie duurde het wat langer dan voorzien om 'up en running' te zijn. In 2024 worden de laatste voorbereidingen afgerond om met het nieuwe project naar buiten te komen.'

  Visie Brouwerij Blommecaes

  Primair is een kleinschalige aanpak: de brouwerij is voorzien voor brouwvolumes van 80 liter, wat hen tot 1 van de kleinste (misschien wel dé kleinste?) brouwerijen van België maakt. Daarnaast ligt de focus op plezier maken, leuke recepten brouwen en zoveel mogelijk directe verkoop via webshop en in de eigen regio. Sinds 2024 is het bier ook via een webshop te kopen.

  Over de brouwinstallatie

  Thomas: 'Onze brouwerij is in totaal 8m² groot – met een aangrenzende ruimte voor opslag. De brouwinstallatie is volledig zelf gebouwd door middel van verschillende onderdelen die apart werden aangekocht. Onze brouwerij is elektrisch gestuurd, vrij uniek voor een brouwerij met deze omvang. Wij maken volop gebruik van de energie uit zonnepanelen door steeds overdag te brouwen, er is ook volop hergebruik van regenwater om het waterverbruik te beperken. De brouwerij is aangestuurd door een Raspberry Pi-minicomputer, wat ons toelaat om alle stappen in het proces te meten & bij te sturen. We maken hiervoor gebruik van eigen software, en werken dus volledig op maat. De brouwerij is te bezichtigen op aanvraag, stuur hiervoor een mailtje naar brouwerij@tripeljohanna.be. Gezien de omvang is dit beperkt tot groepen van maximaal 5 personen.'

  Cookie instellingen