Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij De Feniks

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij De Feniks

Brouwerij De Feniks is een bierbrouwerij uit Heule (België) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Logo brouwerij de Feniks
Selfish Session (Golden Ale)
Selfish Session (Golden Ale)

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij De Feniks

Brouwerij De Feniks heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij De Feniks!
 • Selfish Session (Golden Ale) - Blond - 6,7%

  Een blond ongefilterd en ongecentrifugeerd bier van hoge gisting met een stevige body.  De gebruikte gist zorgt voor extra esters en een leuke fruitig canvas voor een toch flinke bitterheid van 35IBU.  Een ongegeneerde dorstlesser.

  Achtergrond informatie

  Achtergrond informatie

  In 2015 ging Kurt Decoene op zoek naar een brouwer/brouwerij die bereid was om een bier te ontwikkelen voor de Chinese markt. Hij ving bot bij de grote brouwerijen en de volgende logische stap was om jeugdvriend Gino Vantieghem aan te spreken. De brouwerij is in juli 2016 officieel opgericht.

  Het proefbrouwen in de gehuurde installatie van brouwerij Eutropius kreeg een onverwachte wending toen Eutropius midden 2016 besloot te verhuizen. Het pand en de brouw installatie werden overgelaten. Prompt besloten de twee vrienden de boel over te nemen en om samen een nieuwe brouwerij op te richten.

  Zowel Gino als Kurt werkten op dat moment voltijds bij andere bedrijven zodat de getalenteerde Jasper Candaele (UGent, brouwschool Kaho Sint-Lieven Gent) werd aangeworven als brouwer. Ondertussen verliet Gino zijn vorige werkgever om zich ook voltijds met de brouwerij te gaan bezig houden.  Kurt volgde een cursus Artisanaal brouwen en werkt ondertussen deeltijds voor de brouwerij (o.a. als barrel master).

  Zes etiketten van Brouwerij de Feniks

  Lees ook

  De Brouwerij

  De brouwerij is gevestigd in een pand aan de Mellestraat in Heule bij Kortrijk waar ook brouwerij Eutropius en Alvinne al het levenslicht zagen.  

  Momenteel wordt in de oude (Alvinne/Eutropius) installatie gebrouwen op 500l - 850liter per batch. Begin 2017 werden drie glycol gekoelde 10 HL fermentatie tanks en een 10 HL BBT tank van Italiaanse makelij aangekocht. In september 2017 wordt de oude brouwzaal aangevuld met een tweede 12 HL brouwzaal van Chinese makelij en wordt de tank capaciteit met nog eens 5 fermentatie tanks van 20 HL uitgebreid. In de streek is de ‘proefzolder’ semi-legendarisch onder bierliefhebbers sinds de tijd dat Brouwerij Alvinne daar was gevestigd. De Feniks blaast de proefzolder nieuw leven in en steeds meer mensen vinden hun weg terug. 

  De brouwerij heeft op korte tijd een vast assortiment van 6 erg toegankelijke bieren ontwikkeld. Daarnaast worden op gezette tijden speciale limited edition bieren gebrouwen.  Achter elk bier zit wel een - soms erg persoonlijk - verhaal.  Begin 2017 startte de brouwerij ook met een programma van barrel aging.  

  De brouwerij is open voor het publiek op zaterdag voormiddag (10u-13u) of op afspraak.

  Cookie instellingen