Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Etropius, Brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Etropius, Brouwerij

Etropius, Brouwerij is een bierbrouwerij uit Heule (België) die is opgericht in 2011.

Etropius, Brouwerij

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Etropius, Brouwerij.

Voeg nu een bier toe van Etropius, Brouwerij!

  Achtergrond informatie

  Etropius is genoemd naar de Heulse patroonheilige Sint-Eutropius en officiëel geopend op 28 oktober 2011. Aan het hoofd staat brouwster Gudrum Vandoorne. De 'nieuwe onderneemster van het jaar' 2010 is een witte raaf in de mannelijke bierwereld en presenteert dit weekend haar eerste Heulse bier: 'First Angel'.

  Lees ook

  Brouwster

  Eutropius bevindt zich in de Mellestraat en gebruikt de installaties van de vroege Brouwerij Alvinne, die van Heule naar Moen verhuisd is. De brouwer van dienst is eigenlijk een brouwster, wat minstens ongewoon is in de mannelijke bierwereld. Maar Gudrun Vandoorne weet van wanten. Ze is ook actief voor de Stasegemse Brouwerij 't Gaverhopke en werd vorig jaar nog verkozen tot 'nieuwe onderneemster van het jaar'.

  Gudrun heeft samen met haar man haar leven omgegooid om zich op het brouwen te storten. 'Ik kom uit de verzorgende sector maar wou iets anders', zegt ze. 'Samen met mijn man nam ik de brouwerij in Stasegem over. Ik had weinig of geen kaas gegeten van bier brouwen, maar vandaag produceren we daar negen soorten artisanale bieren. De zaken gaan prima.'

  Niet bang voor de concurentie

  Gudrun zit boordevol enthousiasme is niet bang van de concurrentie. 'Er zijn veel kleine brouwerijen, dat klopt, maar ik zal creatief blijven en proberen steeds schitterende bieren op de markt te brengen. Ons eerste visitekaartje, het bier First Angel, kan je dit weekend al proeven. Het is een biertje van acht graden.'

  Eutropius wil in eerste instantie vooral in België bier vekopen, maar denkt ook aan export. Er is ook een proefzolder. 'Tweewekelijks op donderdagavond organiseren we thema-avonden', weet medevennoot Bernard Vandamme, die samen met zijn goede vriend Alain Debusschere de zaak opstartte. 'Op zaterdagnamiddag zijn er om de veertien dagen degustaties. Naast de brouwerij komt op termijn ook een winkel, met speciale en vooral lokale bieren.