Etropius, Brouwerij

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Mellestraat
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (7 jaar actief)
Opgericht in
2011
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Etropius, Brouwerij

Geen biermerk bekend van Etropius, Brouwerij. Voeg een biermerk toe voor deze brouwerij.

Achtergrond informatie

Etropius is genoemd naar de Heulse patroonheilige Sint-Eutropius en officiëel geopend op 28 oktober 2011. Aan het hoofd staat brouwster Gudrum Vandoorne. De 'nieuwe onderneemster van het jaar' 2010 is een witte raaf in de mannelijke bierwereld en presenteert dit weekend haar eerste Heulse bier: 'First Angel'.

Brouwster

Eutropius bevindt zich in de Mellestraat en gebruikt de installaties van de vroege Brouwerij Alvinne, die van Heule naar Moen verhuisd is. De brouwer van dienst is eigenlijk een brouwster, wat minstens ongewoon is in de mannelijke bierwereld. Maar Gudrun Vandoorne weet van wanten. Ze is ook actief voor de Stasegemse Brouwerij 't Gaverhopke en werd vorig jaar nog verkozen tot 'nieuwe onderneemster van het jaar'.

Gudrun heeft samen met haar man haar leven omgegooid om zich op het brouwen te storten. 'Ik kom uit de verzorgende sector maar wou iets anders', zegt ze. 'Samen met mijn man nam ik de brouwerij in Stasegem over. Ik had weinig of geen kaas gegeten van bier brouwen, maar vandaag produceren we daar negen soorten artisanale bieren. De zaken gaan prima.'

Niet bang voor de concurentie

Gudrun zit boordevol enthousiasme is niet bang van de concurrentie. 'Er zijn veel kleine brouwerijen, dat klopt, maar ik zal creatief blijven en proberen steeds schitterende bieren op de markt te brengen. Ons eerste visitekaartje, het bier First Angel, kan je dit weekend al proeven. Het is een biertje van acht graden.'

Eutropius wil in eerste instantie vooral in België bier vekopen, maar denkt ook aan export. Er is ook een proefzolder. 'Tweewekelijks op donderdagavond organiseren we thema-avonden', weet medevennoot Bernard Vandamme, die samen met zijn goede vriend Alain Debusschere de zaak opstartte. 'Op zaterdagnamiddag zijn er om de veertien dagen degustaties. Naast de brouwerij komt op termijn ook een winkel, met speciale en vooral lokale bieren.
 

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.