Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij ’t Oud Schooltje

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij ’t Oud Schooltje

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij ’t Oud Schooltje

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Bierbrouwerij ’t Oud Schooltje.

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij ’t Oud Schooltje!

Achtergrond informatie

De Struise Brouwers

De Struise Brouwers, omdat de brouwers hebben ook nog een struisvogelfarm "De Noordhoek" in Lo-Reninge, is een bierfirma uit Woesten, van Carlo Grootaert, Peter Braem, Philippe Driessens en Urbain Coutteau. Ze zijn rond 2001 gestart met brouwen. Ze hebben vooralsnog geen eigen brouwerij maar brouwen zelf hun bieren bij Brouwerij Deca.

Nummer 1 op ratebeer.com

De Struise Brouwers maakten vrij snel naam, aanvankelijk vooral bij Scandinavische en Amerikaanse bierkenners. Daarna verwierven ze ruimere bekendheid in eigen land. Op de website Ratebeer.com, waar bierdrinkers uit de hele wereld aan biersoorten cijfers toekennnen, voerden ze in 2008 de ranglijst van beste brouwers ter wereld aan.

Bierfirma

Volgens de strikte definitie van het woord zijn De Struise Brouwers geen brouwerij maar een bierfirma. Waar de meeste bierfirma's het brouwen overlaten aan iemand anders in een andere brouwerij, maken De Struise Brouwers alleen gebruik van een andere brouwerij om daar zelf hun eigen bieren te brouwen.

De Struise Brouwers hebben bekendgemaakt dat ze een eigen brouwerij met proeflokaal aan het bouwen zijn, die in december 2009 opengaat.

Eigen brouwerij

Op donderdag 12 en vrijdag 13 november was er een officiële opening in de Microbrouwerij het Oud Schooltje want zo klinkt de naam van de Struise Brouwerij. “Sint Amatus brouwerij” had ook mooi kunnen klinken vooral omdat er in België maar een parochie is die zo genoemd wordt en het is deze van Oostvleteren.

Het is gedaan met de bierfirma. Van 2001 tot nu gingen de Struise als bierfirma door het brouwersleven. Een naam die gekleefd staat op brouwers die over geen eigen brouwerij beschikken. Ondanks dat ze zelf brouwden bij Deca Services werden ze niet erkend als authentieke brouwerij.
 

Lees ook