Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Deca brouwerij | Bierbrouwerij Decaessteker

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Deca brouwerij

Deca brouwerij is een bierbrouwerij uit Woesten (België) die is opgericht in 1850. Deze brouwerij heeft 10 bieren in het assortiment.

Gezelligheid in het DECA proeflokaal
Deca brouwerij proeflokaal met foeders op de achtergrond
Eiken vaten Deca brouwerij

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Deca brouwerij

Deca brouwerij heeft 10 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Deca brouwerij!
 • Antiek Super 5 - Blond - 5%

  Dit Blond bier heeft een blonde kleur en heeft aroma's van lichte bloemen. De smaak van dit bier is fris en moutig. 

 • Vleteren Imperial Stout - Stout - 10%

  Vleteren Imperial Stout is een speciaalbier dat de smaak van koffie combineert met donkere chocolade, karamel, roast en een lichte kruidigheid.

 • Vleteren Bruin 8º - Ale - 8%

  Het kruidige aroma van koekjes maakt plaats voor een fruitig aroma door de porto en de eik. De volmoutige smaak wordt aangevuld met subtiele toetsen van eik en rood fruit.

 • Georges IV - Blond - 8%

  Georges IV is een vatgerijpt Blond bier en heeft toetsen van eik, vanille en whisky.

 • Antiek Blonde Old Strong Ale - Blond - 8%

  Antiek Blond heeft een volmondig moutig karakter met subtiele fruitige toetsen. Het is een speciaalbier om rustig van te genieten. 

 • Sir Grasshopper - India Pale Ale - 6.5%

  Het moutige karakter van Sir Grasshopper zorgt ervoor dat de bitterheid niet allesoverheersend is. Door het gebruik van de Amerikaanse hopsoorten Amarillo en Simcoe heeft het bier wat exotisch fruitige toetsen van mango, ananas, sinaasappel en citrus.

 • Vleteren 12 Blond - Blond - 12%

  Dit bier heeft een zoete smaak met toetsen van honing, vanille en eik. Dit speciaalbier is gebrouwen met 4 verschillende moutsoorten en 2 verschillende hopsoorten. Vleteren 12 Blond is gerijpt in eikenhouten vaten met whiskey.

 • Vleteren 12 Bruin - Oud bruin bier - 12%

  Vleteren 12 Bruin is een Bruin bier dat een jaar heeft gerijpt op eiken vaten met port. Dit bier is zoet van smaak, vol met toetsen van eik, rood fruit, brood, karamel en honing.

Achtergrond informatie

Georges & Nicolas Christiaens runnen de brouwerij sinds 1991.

Brouwerij Decaestecker, kortweg Deca, werd gesticht ca. 1880-1890 en vernield tijdens W.O. I. De brouwer maakte niet enkel bier, maar ook limonade.

Het woonhuis is een eclectisch breedhuis. De brouwerij was en is in de achterliggende fabrieksgebouwen.

Lees ook

De brouwerij werd na WOI. herbouwd deels met hergebruikt materiaal. Behalve de traditionele koelmachine van ca. 1920 en de roerkuip van ca. 1850, is het bedrijf volledig gemoderniseerd.

Historie

DECA Brouwketel Brouwerij Deca heette vóór 1980 Brouwerij Decaessteker

Vele brouwers van o.a. De Bie, De Ranke, Drie Kluizen hebben er hun eerste bieren leren brouwen van Brouwer Ingenieur George Christiaens, die op 78 jarige leeftijd nog steeds actief en eigenaar is van deze oude brouwerij. Nu brouwen De Struise daar hun prachtige eigenzinnige bieren.

Vroeger brouwde De Struise brouwers bij Brasserie Caulier in Peruwelz. Maar doordat brouwerij De Ranke (voormalig brouwerijhuurder bij Deca) een eigen brouwerij opstartte in Dottenijs, kwam er in Woesten een plaats vrij voor een nieuwe huurder.

Deca service is nog een brouwerij waar de tijd is blijven stilstaan.

Hier wordt nog met gevoel gebrouwen. Hier is de brouwer nog één met zijn product. De geuren die in deze brouwerij ronddwarrelen vertellen het verloop van het brouwproces.

Hier is bestendig rook en stoom aanwezig. Hetzelfde decor als buiten, hier binnen hangen ook mistslierten maar van veel gezonder aard.

De Brouwinstallatie nog volledig in gietijzer en koper. Ze is kort na de eerste wereldoorlog geïnstalleerd door De Coster - Vandevelde uit Thielt