Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Struise Brouwers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Struise Brouwers

De Struise Brouwers is een bierbrouwerij uit Oostvleteren (België) die is opgericht in 2003. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

De Struise Brouwers logo
Blue Monk Special Reserve

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van De Struise Brouwers

De Struise Brouwers heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van De Struise Brouwers!
 • Blue Monk Special Reserve - Dubbel - 10%

  De Blue Monk Special Reserve is een boeket van fruitige rode wijn met benadering van bessen en zwarte kersen. Als je het bier proeft kom je lichte rook toetsen en chocolade smaken tegen. De smaak wordt aangevuld door fruitige elementen van rode vruchten afkomstig uit de rijping op wijnvaten met licht vanille en hout tannine.  De afdronk van het bier is rokerig met lichte hop toetsen.

  Achtergrond informatie

  '''De Struise Brouwers''' is ee brouwerij uit Oostvleteren, bestaande uit Carlo Grootaert, Peter Braem, Philippe Driessens en Urbain Coutteau. Ze zijn rond 2003 gestart met brouwen. Ze hebben een eigen brouwerij in Oostvleteren maar brouwen zelf hun bieren, ook bij Brouwerij Deca te Woesten.

  De Struise Brouwers maakten vrij snel naam, aanvankelijk vooral bij Scandinavische en Amerikaanse bierkenners. Daarna verwierven ze ruimere bekendheid in eigen land. Op de website ''Ratebeer.com'', waar bierdrinkers uit de hele wereld aan biersoorten cijfers toekennnen, voerden ze in 2008 de ranglijst van beste brouwers ter wereld aan.
  Bierfirma
  Volgens de strikte definitie van het woord waren De Struise Brouwers tot 2010 geen brouwerij maar een bierfirma. In tegenstelling tot de meeste andere bierfirma's, die het brouwen overlaten aan iemand anders in een andere brouwerij, maken De Struise Brouwers gebruik van een brouwerij om daar zelf hun eigen bieren te brouwen.
  De Struise Brouwers hebben in een oud schoolgebouw in Oostvleteren sinds 2010 een eigen brouwerij met proeflokaal. De grotere hoeveelheden worden nog altijd bij brouwerij Deca gebrouwen.

  De Struise Brouwers in het nieuws