Attemer bier

Gegevens brouwerij
Provincie
Oude locatie brouwerij
Parklaan 8
Plaats
Actieve brouwerij
Nee (3 jaar geleden gestopt)
Opgericht in
2009
Gestopt in
2016 (7 jaar actief geweest)
Type brouwerij
Brouwerijhuurder

Biermerken van Attemer bier

Geen biermerk bekend van Attemer bier.

Achtergrond informatie

Speciaal bier is niet meer weg te denken in de biermarkt. De markt voor speciaal bier kent een explosieve groei. Mensen genieten net als wijn van een uitgebreide bierkaart. Ook zien we dat speciaal bier steeds meer in combinatie wordt gedronken bij een goed gerecht.

Eind jaren tachtig is Attemer Bier voor het eerst in aanraking gekomen met een “speciaal bier”. Deze kennismaking was met het bier “Neerlands Ale”, een speciaalbier gebrouwen door een brouwerij uit Staphorst. De brouwerij is zoals zoveel brouwerijen voortgekomen uit de liefhebberij voor speciaalbier.

In 1998 werd begonnen met het zelf brouwen. Dit als amateurbrouwer. Doordat de vraag in de loop van de tijd toenam, is besloten om commercieel te gaan. Destijds zijn ze begonnen onder de naam “Daendels Bier”. In deze periode zijn meerdere bieren ontwikkeld en naam de vraag toe. De naam zorgde voor wat verwarring en er moest vaak uitlegd worden waar de naam “Daendels” voor stond. “Daendels”, geboren in 1762 in Hattem, was een patriot .

Door de toename van de vraag en het feit dat zij meer de streek en Hattem willen benadrukken, is besloten tot een nieuwe start. De naam is aangepast naar “Attemer Bier”Ook is besloten om deels in eigen brouwerij te brouwen en deels te brouwen bij de Sallandse Brouwerij in Raalte. Hiermee kan de capaciteit worden uitgebreid.

Door deze schaalvergroting kan Attemer Bier de vraag in de markt beter bedienen. Op deze manier is er ook meer tijd voor het uitbreiden van het assortiment en kunnen ze meer mensen laten genieten van hun speciaalbieren. In eerste instantie zal het bier regionaal verkrijgbaar zijn. Doel is wel een verdere uitbreiding van het afzetgebied. 

Brouwactiviteiten gestaakt

De voorzitter van PINT Oost heeft ons medegedeeld dat de Attemer Brouwerij eind 2016 is opgehouden met haar brouwactiviteiten.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.