Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Onder de Linden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Onder de Linden

Brouwerij Onder de Linden is een bierbrouwerij uit Wageningen (Nederland) die is opgericht in 1989.

Onder de Linden
Onder de linden
Gelders Bock Bier

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Brouwerij Onder de Linden.

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Onder de Linden!

Achtergrond informatie

In de schaapskooi
Brouwerij Onder de Linden werd in december 1989 geopend, gevestigd in een voor dat doel verbouwde voormalige schaapskooi, die behoort tot de opstallen van Café Onder de Linden. Het Café, nog ingericht zoals in de jaren 50, doet dienst als proeflokaal. Het is ook de bakermat van de brouwerij. Hans Boer, succesvol horeca-ondernemer en uitbater van Café Onder de Linden, en Leo Saaijer, succesvol amateurbrouwer zaten te mijmeren over een eigen brouwerij onder het genot van een zelfgebrouwen pint. Na lang slepende procedures tegen hun aanvraag, hinderwetvergunning en een ingrijpende verbouwing van de grote schuur kon hun brouwerij dan eindelijk van start gaan.

Destileer
De productie-omvang van de brouwerij is vrij gering en verlaat de brouwerij op vat en is verkrijgbaar in de regio Wageningen. In 2000 ontpopte de brouwerij zich tevens als destilleerderij. Wekelijks werden er een aantal flessen Wageningse borrel gestookt. Stokerij De Onrust stookt op kleine schaal van bierresten een oude jenever (40%), die aanvankelijk alleen in Wageningen verkrijgbaar was.

Lees ook

Regionaal
In 2004 werd een nieuwe maisch-/kookketel van 400 liter aangeschaft waarmee per keer 300 liter kan worden gebrouwen, wat een jaarproductie van 9.000 liter oplevert. De oude ketel die afkomstig was van de Noorderbierbrouwerij in Alkmaar werd vervangen door een zogenaamd éénketelsysteem. Het meeste bier wordt nog steeds afgezet in de Wageningen en omstreken. Slechts een klein deel van het bier wordt afgevuld op fust, voornamelijk voor Café Onder de Linden van uitbater Hans Boer. De rest van het bier verlaat de brouwerij in 75 cl. flessen. Aanvankelijk was Leo Saaijer de persoon die de roerstok hanteerde, maar steeds meer nam ook Hans Boer de roerstok ter hand.

Aanmoedigingspremie
Op 4 april 2005 ontving de brouwerij uit handen van de staatssecretaris een oorkonde als aanmoedigingspremie voor 'hun veelbelovende destilleerderij en bijbehorend product'. De brouwerij overweegt de huidige installatie om te destilleren te vervangen voor een exemplaar met een grotere capaciteit.
Brouwerij Onder de Linden maakt tevens gebruik van de brouwfaciliteiten van de Maasland Brouwerij.