Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadsbrouwerij & Proeflokaal de Kromme Jat

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadsbrouwerij & Proeflokaal de Kromme Jat

Stadsbrouwerij & Proeflokaal de Kromme Jat was een bierbrouwerij uit Groningen (Nederland). Deze brouwerij had 1 bier in het assortiment.

kromme jat
Kromme Jat Golden Raand Ramskop Bok

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Het is sinds lange tijd dat in de binnenstad van Groningen weer bier wordt gebrouwen. In lang vervolgen tijden telde Groningen zeker 200 brouwerijen. Sinds 1 januari 2011 brouwt Stadsbrouwerij de Kromme Jat speciaalbieren aan de Turftorenstraat in de binnenstad van Groningen; echt Grunnens bier. Om de proefbrouwsels om te zetten in grotere hoeveelheden heeft De Kromme Jat een nevenlocatie aan de Sontweg.

Het huismerk 'Golden Raand' is vernoemd naar de Ommelanden, liggende om de stad Groningen en ook als zodanig bezongen in het Grönnings Laid (Gronings Volkslied). Inmiddels hebben Golden Raand Blond en Golden Raand Tripel het licht gezien.

Lees ook

Omdat hier niet grote hoeveelheden bier gebrouwen kunnen worden beschikt de prille brouwerij over een nevenlocatie, een productieafdeling, zeg maar; Sontweg 26 in Groningen

Gestopt in 2016

In 2016 is Stadsbrouwerij De Kromme Jat gestopt, maar deze brouwer zou van plan zijn om binnenkort een doorstart te maken vanuit zijn kelder met een eigen installatie.

Stadsbrouwerij & Proeflokaal de Kromme Jat in het nieuws